Log ind

ARRANGEMENTER

AFLYST/UDSAT – MidtVestjylland: Krop, sanser og bevægelse


Børns verden er så meget større og uendeligt mere vidt forgrenet end voksnes, der er styret af logikker, tid, fornuft og rutiner. For børn er det først og fremmest de stærke og umiddelbare sansninger de får, der styrer, former og udfolder verden for dem.


Sansernes store betydning

Sanserne fungerer både som modtagere og afsendere på alt det, der skal til for at kunne vokse sig ind i livet – både kognitivt, socialt, følelsesmæssigt, emotionelt og ikke mindst motorisk.

Sanserne er det nederste betydningsbærende lag i et menneskes liv – og et velfungerende og velstimuleret sanseapparat er grundlaget for al anden læring,
erfaring og samspil med andre.

 

Krop, sanser og bevægelse i det pædagogiske læringsmiljø

Denne aften vil Nanett Borre rette fokus på, at barnets sansemotoriske udvikling ikke foregår af sig selv, men derimod i høj grad er påvirket af dét miljø, barnet færdes i.

I denne ligning har barnets daginstitution og pædagogerne her en afgørende betydning som kropslige rollemodeller og facilitatorer af et læringsmiljø, der giver barnet mulighed for at få så mange og alsidige sanse- og bevægeudfordringer som muligt.

I oplægget vil Nanett således have fokus på følgende:

 • Hvad betyder krop og sanser for børns samlede udvikling?
 • Hvad siger forskningen om sammenhængen mellem fysisk aktivitet og kognition?
 • Hvordan kan vi arbejde med læreplanstemaet “Krop, sanser og bevægelse” i det pædagogiske læringsmiljø?

 

 

Oplægsholder

Nanett Borre er pædagog og Iyengar yogalærer. Derudover har hun en diplomuddannelse i idræt, en motorikvejlederuddannelse samt en internationalt certificeret børneyogalæreruddannelse. Hun har stor erfaring i pædagogisk praksis og arbejder i dag som forfatter og selvstændig motorikkonsulent.

 

Målgruppe

Medlemmer, der arbejder med børn i 0-6-års-alderen.

Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

 

Forplejning

Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.30-18.00, senere kaffe/te med sødt.

Har du bemærkninger, fx til forplejningen, bedes du skrive dette i kommentarfeltet, når du tilmelder dig.

Tid og sted

 • Tirsdag den 9. juni 2020
 • Kl.17.30 - 21.00
 • VIA University College Campus Skive, Dalgas Alle 20, 7800 Skive
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 26. maj 2020 23:55.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2020-06-09 17:30:00 2020-06-09 21:00:00 Europe/Copenhagen AFLYST/UDSAT – MidtVestjylland: Krop, sanser og bevægelse Børns verden er så meget større og uendeligt mere vidt forgrenet end voksnes, der er styret af logikker, tid, fornuft og rutiner. For børn er det først og fremmest de stærke og umiddelbare sansninger de får, der styrer, former og udfolder verden for dem. VIA University College Campus Skive, Dalgas Alle 20, 7800 Skive BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionsmedarbejder Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.