Log ind

ARRANGEMENTER

DIGITAL TEMADAG: Kampen om den plastiske hjerne


Der er nu åbnet for et nyt spændende tiltag: En digital temadag med titlen Kampen om den plastiske hjerne.


Denne pædagogiske ‘temadag’ vil være meget anderledes!

Dette er en digital temadag forstået på den måde, at Steen Nepper Larsen, Lektor på Aarhus Universitet, som skulle have holdt oplæg for os på en mere traditionel temadag, har været så rar at lave videooplæg til os, så alle har mulighed for at ‘deltage’ i temadagen til trods for påbud om afstand og forsamlingsforbud.

Videoer og links til materiale vil være tilgængeligt i en længere periode, så du kan gense den, når det passer dig.

Vi har glædet os meget til at ‘se jer’ – god fornøjelse 🙂


Introduktion

En klassisk diskussion går på, om det mest er arv eller miljø, der er bestemmende for menneskers udvikling? I den pædagogiske verden føres diskussionen løbende i mange forskellige sammenhænge, blandt andet i forhold til køn, udvikling og læring, udsathed og diagnoser og meget mere.

Hvor man før i tiden i højere grad adskilte de to, taler den nyere forskning inden for neurovidenskab om, hvorledes menneskets levede liv hænger sammen med den biologiske udvikling. Neurovidenskaben synes at have fået smag for biologiske forklaringer på ’det menneskelige’. Dermed får pædagogikken og dens professionelle til opgave at forme fremtidens hjerner.


Oplægsholder
Steen Nepper Larsen Lektor ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet.

Steen Nepper Larsen, lektor ved Danmarks institut for pædagogik og uddannelse (DPU), Århus Universitet.

Nyere forskning viser, at den menneskelige hjerne er uhyre kompleks og foranderlig. Den gådefulde grå og hvide materie er ikke en given natur, og vi er blandt andet selv med til at forme den plastiske hjerne. Men der er også grænser for hjernens plasticitet.

Derudover er der brug for, at man kikker kritisk på, hvordan hjernen betragtes som neuroøkonomisk råstof, der bliver en brik i strategier for optimering af det menneskelige potentiale.

På denne digitale pædagogiske temadag vil Steen Nepper Larsen, via videooplæg og skriftligt materiale, blandt andet komme ind på:

 • Hvorfor tror nogle neurovidenskabelige forskere, at sandheden om mennesket skal søges inde i hjernen?
 • Hvor går grænserne for hjernens plasticitet?
 • Og skal hjernen trænes og tvinges til at levere idéer til den kognitive kapitalisme?

Videooplæg


Links

Tid og sted

 • Mandag den 25. maj 2020
 • Kl.00.00 - 00.00
 • BUPL Nordsjælland
 • Tilføj begivenhed til kalender 2020-05-25 00:00:00 2020-05-25 00:00:00 Europe/Copenhagen DIGITAL TEMADAG: Kampen om den plastiske hjerne Der er nu åbnet for et nyt spændende tiltag: En digital temadag med titlen Kampen om den plastiske hjerne. BUPL Nordsjælland BUPL

  Spørgsmål

  Martha Ernst Jacobsen
  Uddannelses- og professionskonsulent
  Mobil +45 25 58 93 72
  Email maej@bupl.dk

   

Relaterede arrangementer

AFLYST: Pædagogisk temadag: Børn og voksnes trivsel i daginstitutioner

Temadagen er desværre aflyst. Vi afdækker, om der er mulighed for at lave et arrangement på anden vis indenfor emnet. I så fald opdateres hjemmesiden med nyt.

 • 03.09.2020
 • Kl. 08.30-12.00
 • NORDSJæLLAND