Log ind

ARRANGEMENTER

Fyraftensmøde: Fra udenforskab til fællesskab (Hovedstaden)


FYRAFTENSMØDE: Danmark er i dag ikke længere et velfærdssamfund, som formår at holde hånden under samfundets svageste og give dem mulighed for at tage ansvar for deres eget liv. Danmark er i løbet af de sidste 30 år blevet et velfærdssamfund for dem, som kan i forvejen. Den udvikling vil de næste 20 år føre til stadig større samfundsmæssig utryghed og måske social uro. Derfor skal velfærdspolitikken ændres, så den igen baseres på de grundlæggende værdier om fællesskab, lighed og tillid.


Det er det retningsskifte, som oplægsholder Knud Aarups bog ’Fra udenforskab til fællesskab’ handler om. Bogen præsenterer seks bud på de forandringer, som skal til for, at Danmark igen kan blive et socialt foregangsland med lige muligheder for alle: Et samfund, hvor mennesker med handicap, psykisk sårbarhed og sociale problemer får støtte til både at være dem, de er, og blive til det, de har mulighed for, og hvor samfundet har genfundet troen på, at sociale problemer kan løses.

Knud Aarup er kendt som en anderledes topembedsmand, der ikke er bange for at blande sig i den offentlige debat. Mens han sad som social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune, udgav han i 2010 debatbogen Frivillighedens Velfærdssamfund. Da han i 2015 forlod stillingen som direktør for Socialstyrelsen, skete det med kritiske indlæg om mangel på faglig viden i centraladministrationen og Rip-Rap-Rup-ledelse på Slotsholmen, hvor alle topchefer ligner hinanden og er dominerede af Finansministeriet.

Om oplægsholderen

Knud Aarup er cand.scient.pol. fra 1981 og har været chef i den offentlige sektor siden 1989. Han lægger i dag sit arbejde i civilsamfundet, bl.a. som formand for Socialpolitisk Forening og som formand for Røde Kors i Aarhus.

Praktisk og forplejning

Oplægget begynder kl. 18.00, men vi byder på sandwich og lidt at drikke fra kl. 17.30. Fyraftensmødet finder sted hos UCC, Campus Carlsberg, auditorium 1, Humletorvet 3, 1799 København V. Se kort.

Tid og sted

  • Tirsdag den 9. oktober 2018
  • Kl.17.30 - 20.00
  • Professionshøjskolen UCC, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V, Danmark

Tilmelding

Tilmeldingsfrist:
Senest den 2. oktober 2018 00:00.
TILMELD DIG
Tilføj begivenhed til kalender 2018-10-09 17:30:00 2018-10-09 20:00:00 Europe/Copenhagen Fyraftensmøde: Fra udenforskab til fællesskab (Hovedstaden) FYRAFTENSMØDE: Danmark er i dag ikke længere et velfærdssamfund, som formår at holde hånden under samfundets svageste og give dem mulighed for at tage ansvar for deres eget liv. Danmark er i løbet af de sidste 30 år blevet et velfærdssamfund for dem, som kan i forvejen. Den udvikling vil de næste 20 år føre til stadig større samfundsmæssig utryghed og måske social uro. Derfor skal velfærdspolitikken ændres, så den igen baseres på de grundlæggende værdier om fællesskab, lighed og tillid. Professionshøjskolen UCC, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V, Danmark BUPL

Spørgsmål

Morten Petersen mop@bupl.dk