Log ind

ARRANGEMENTER

Fyraftensmøde: Når gode mennesker handler ondt (Hovedstaden)


FYRAFTENSMØDE: Når vi bliver bange, vrede og krænkede, kan vi i afmagt reagere med råhed overfor andre. Det kan blive logisk at skælde ud, hæve stemmen, afvise, latterliggøre, ignorere eller straffe også for professionelle, der ved bedre.


Forråelse er et gammelt dansk begreb for en udviklingsproces, hvor man gradvist bliver mere og mere rå. Det er barsk at skulle forholde sig til, at vi kan opleve forråelsen hos os selv og andre. Trangen til at benægte, fortrænge, bagatellisere og idyllisere kan være overvældende. Men vi bliver nødt til at tale om det svære, hvis vi vil gøre noget ved problemet.

Kom til fyraftensmøde og få en fortælling om forråelse i praksis. Hør om forråede tanker, onde handlinger og legitimerende bortforklaringer. Og få inspiration til, hvordan vi kan bekæmpe forråelse i pædagogiske institutioner.

Dorthe Birkmose har gennem en årrække været optaget af de psykologiske årsager til, at professionelle kan gøre andre ondt. Derfor har hun blandt andet skrevet bogen Når gode mennesker handler ondt og holdt mange foredrag om emnet. Dorthes fundament er neuropsykologien, men hun brænder mest for etikken i arbejdet med andre mennesker. Dorthe tror på, at det handler om at styrke fagligheden for at sørge for såvel personalets robusthed som ordentlighed i mødet med mennesker, der har behov for hjælp.

Om oplægsholderen

Dorthe Birkmose er selvstændig psykolog (cand.psych.), forfatter, blogger og foredragsholder.

Praktisk og forplejning

Oplægget begynder kl. 18.00, men vi byder på sandwich og lidt at drikke fra kl. 17.30. Fyraftensmødet finder sted hos UCC, Campus Carlsberg, auditorium 1, Humletorvet 3, 1799 København V. Se kort.

Tid og sted

 • Torsdag den 29. november 2018
 • Kl.17.30 - 20.00
 • Professionshøjskolen UCC, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V, Danmark

Tilmelding

Tilmeldingsfrist:
Senest den 22. november 2018 00:00.
TILMELD DIG
Tilføj begivenhed til kalender 2018-11-29 17:30:00 2018-11-29 20:00:00 Europe/Copenhagen Fyraftensmøde: Når gode mennesker handler ondt (Hovedstaden) FYRAFTENSMØDE: Når vi bliver bange, vrede og krænkede, kan vi i afmagt reagere med råhed overfor andre. Det kan blive logisk at skælde ud, hæve stemmen, afvise, latterliggøre, ignorere eller straffe også for professionelle, der ved bedre. Professionshøjskolen UCC, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V, Danmark BUPL

Spørgsmål

Morten Petersen mop@bupl.dk

Relaterede arrangementer

Fyraftensmøde: Fra udenforskab til fællesskab (Hovedstaden)

FYRAFTENSMØDE: Danmark er i dag ikke længere et velfærdssamfund, som formår at holde hånden under samfundets svageste og give dem mulighed for at tage ansvar for deres eget liv. Danmark er i løbet af de sidste 30 år blevet et velfærdssamfund for dem, som kan i forvejen. Den udvikling vil de næste 20 år føre til stadig større samfundsmæssig utryghed og måske social uro. Derfor skal velfærdspolitikken ændres, så den igen baseres på de grundlæggende værdier om fællesskab, lighed og tillid.

 • 09.10.2018
 • Kl. 17.30-20.00
 • HOVEDSTADEN

Fyraftensmøde: Udviklende øjeblikke i pædagogisk praksis (Hovedstaden)

FYRAFTENSMØDE: Udviklende øjeblikke er de øjeblikke, der opstår, når to mennesker etablerer en særlig form for mental kontakt. Hvad betyder hverdagens udviklende øjeblikke for et barns udvikling, og hvad skal pædagoger og andre voksne omkring barnet være opmærksomme på, både hos barnet og hos dem selv, for at disse øjeblikke kan opstå?

 • 12.09.2018
 • Kl. 17.30-20.00
 • HOVEDSTADEN

Fyraftensmøde: 12-tals piger eller kreativitet? Hvordan uddanner vi til innovationssamfundet? (Hovedstaden)

FYRAFTENSMØDE: Alle siger, at Danmark skal være et innovationssamfund, og at vi kun kan klare os i den globale konkurrence, hvis vi kan få nye ideer og skabe kreative løsninger. Spørgsmålet er bare om det uddannelsessystem, vi har skabt, med flere og flere tests og mere og mere fokus på korrekthed, leder frem mod mere innovation. Det mener oplægsholder Rane Willerslev ikke, det gør. Tværtimod!

 • 07.05.2018
 • Kl. 17.30-20.00
 • HOVEDSTADEN