Log ind

ARRANGEMENTER

Fyraftensmøde: 12-tals piger eller kreativitet? Hvordan uddanner vi til innovationssamfundet? (Hovedstaden)


FYRAFTENSMØDE: Alle siger, at Danmark skal være et innovationssamfund, og at vi kun kan klare os i den globale konkurrence, hvis vi kan få nye ideer og skabe kreative løsninger. Spørgsmålet er bare om det uddannelsessystem, vi har skabt, med flere og flere tests og mere og mere fokus på korrekthed, leder frem mod mere innovation. Det mener oplægsholder Rane Willerslev ikke, det gør. Tværtimod!


Uddannelsessystemet har stirret sig blind på ligegyldige færdigheder, korrekte besvarelser og høje karakter. I stedet skal der faglighed, leg med ideer og en læringskultur, der tillader, at vi fejler produktivt ind i uddannelsessystemet.

Kom til fyraftensmøde med Rane Willerslev og hør, hvorfor vi befinder os i en langvarig og ulykkelig kreativitetskrise, og hvordan vi kommer ud af den. De egenskaber, som skal til for at omsætte kreativitet til en kraftfuld katalysator for en sund og dynamisk samfundsudvikling, bliver hverken efterspurgt eller belønnet. Vi har udviklet et nulfejlsregime og har opgivet modet til at fejle produktivt. Men det er ikke for sent, det er bare på høj tid, at vi tænker vildt.

Om oplægsholderen:

Rane Willerslev er professor i social antropologi og direktør for Nationalmuseet. Tidligere direktør for Kulturhistorisk Museum i Oslo og leder af De Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum. Forfatter til ”På flugt i Sibirien (2009) og ”Tænk vildt – Det er guddommeligt at fejle” (2017).

 

 

Praktisk og forplejning

Oplægget begynder kl. 18.00, men vi byder på sandwich og lidt at drikke fra kl. 17.30. Fyraftensmødet finder sted på UCC, Campus Carlsberg, auditorium 1, Humletorvet 3, 1799 København V.

Tid og sted

  • Mandag den 7. maj 2018
  • Kl.17.30 - 20.00
  • Professionshøjskolen UCC, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V, Danmark

Tilmelding

Tilmeldingsfrist:
Senest den 5. maj 2018 00:00.
TILMELD DIG
Tilføj begivenhed til kalender 2018-05-07 17:30:00 2018-05-07 20:00:00 Europe/Copenhagen Fyraftensmøde: 12-tals piger eller kreativitet? Hvordan uddanner vi til innovationssamfundet? (Hovedstaden) FYRAFTENSMØDE: Alle siger, at Danmark skal være et innovationssamfund, og at vi kun kan klare os i den globale konkurrence, hvis vi kan få nye ideer og skabe kreative løsninger. Spørgsmålet er bare om det uddannelsessystem, vi har skabt, med flere og flere tests og mere og mere fokus på korrekthed, leder frem mod mere innovation. Det mener oplægsholder Rane Willerslev ikke, det gør. Tværtimod! Professionshøjskolen UCC, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V, Danmark BUPL

Spørgsmål

Professionskonsulent Gunn Brejnholt Falck gbf@bupl.dk 

Relaterede arrangementer

Fyraftensmøde: Bliv klar til den nye pædagogiske læreplan (Hovedstaden)

FYRAFTENSMØDE: Med dagtilbudsreformen har vi fået en ny og styrket pædagogisk læreplan. Men hvad er det nye? Og hvordan realiserer vi det i vores hverdagspraksis?

  • 07.06.2018
  • Kl. 17.30-20.00
  • HOVEDSTADEN

Fyraftensmøde: Den fremtidsparate pædagogik (Hovedstaden)

FYRAFTENSMØDE: Når lille Line og Martin er voksne vil de leve i en helt anderledes verden end i dag. Det må pædagogikken tage bestik af allerede i dag, mener oplægsholder Dion Sommer. Arrangementet afholdes i København.

  • 14.03.2018
  • Kl. 17.30-20.00
  • HOVEDSTADEN