Log ind

ARRANGEMENTER

Fyraftensmøde: ‘Skældud’ (Sydjylland)


Hvor meget skælder de voksne ud i institutionen? Hvilke børn får flest skældud? Hvordan har børnene det med skældud? Hvorfor skælder vi ud og hvad kan vi gøre i stedet? Kom og bliv klogere på 'skældud' på dette fyraftensmøde.


Tid: Tirsdag d. 28. maj, kl. 18.30 – 20.00 (der serveres et let måltid fra kl. 18.00)
Sted: Hotel Legoland, Åstvej 10, 7190 Billund (Bemærk afholdelsesstedet er  ændret!)
Målgruppe: Medlemmer af BUPL Sydjylland


Aftenens oplægsholder Erik Sigsgaard spurgte i forbindelse med et forskningsprojekt nogle børn i en børnehave: “Hvad er det værste ved at gå i børnehave?” Det enstemmige svar lød: ”Det er, når de voksne skælder ud!”

Men hvorfor skældes der ud? Hjælper det? Og hvis man ikke vil skælde ud, hvad kan man da gøre i stedet? Hvorfor skældes der mere ud i daginstitutioner og skoler end derhjemme? Kan det hænge sammen med institutionens særlige karakter af institution? De fleste børn og voksne kan genkalde sig ubehaget ved at blive skældt ud. Skældud er ydmygende og nedværdigende for både udskælderen og den udskældte.

Erik Sigsgaard har skrevet bogen ‘Skældud’. Bogen er blevet til via et udviklingsarbejde i en almindelig børnehave, hvor pædagogerne besluttede at sætte kritisk fokus på skældud med henblik på at forbedre relationen mellem børn og voksne i institutionen.

Kom og bliv klogere på konsekvenserne af skældud, og hvordan du og dine kolleger kan arbejde aktivt med at minimere skældud.

 

Tid og sted

 • Tirsdag den 28. maj 2019
 • Kl.18.00 - 20.00
 • Hotel LEGOLAND®, Åstvej, Billund, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 13. maj 2019 23:00.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2019-05-28 18:00:00 2019-05-28 20:00:00 Europe/Copenhagen Fyraftensmøde: ‘Skældud’ (Sydjylland) Hvor meget skælder de voksne ud i institutionen? Hvilke børn får flest skældud? Hvordan har børnene det med skældud? Hvorfor skælder vi ud og hvad kan vi gøre i stedet? Kom og bliv klogere på 'skældud' på dette fyraftensmøde. Hotel LEGOLAND®, Åstvej, Billund, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte:
  Annika Hundebøl Søndergaard (FTR i Billund)
  Mail: ahu@bupl.dk
  Mobil: 28777778

  Har du spørgsmål til tilmelding kan du kontakte:
  Winnie Mikkelsen
  Mail: wam@bupl.dk
  Telefon: 35465416