Log ind

ARRANGEMENTER

Fyraftensmøde om den moderne ensomheds- og selvskadekultur


Foredrag med Gert Jessen om, hvad pædagoger bør være opmærksomme på i forhold til det stigende problem med de mange børn og unge i den moderne ensomheds- og selvskadekultur. Dette har pædagoger et særligt ansvar for at opdage og at understøtte den videre proces.


Hver dag oplever mange børn og unge en knugende fornemmelse i maven og en følelse af, at de ikke kan finde deres plads i livet. Deres eksistentielle (tankemæsige) ensomhed er dyb til trods for, at de er omgivet af dygtige fagpersoner, kærlig familie og venner. Og det er der mange grunde til. De kan fx have vanskeligt ved at forholde sig til belastende oplevelser som mobning, tab af et nært familiemedlem, angst, selvskade, psykisk sygdom i familien og meget andet.

Derfor er mindst hver ottende ung svært ensom på forskellig vis og med vidtrækkende konsekvenser. Den enkelte har betydelig forhøjet risiko for invaliderende og psykosociale udfordringer og svær mistrivselsadfærd både nu og i deres fremtidige liv. Mistrivslen kommer blandt andet til udtryk gennem voldsomme humørsvingninger, manglende læring og frafald, forskellige former for afhængighed, angsttilstande, isolation, selvskader og sidste ende tanker om at tage sit eget liv som rammen om det hele.

At opleve tung enshomhed kan på den ene side være årsag til anden mistrivsel (eksempelvis selvskade), og kan på den anden side være resultat af en specifik mistrivsel (eksempelvis spiseforstyrrelse). Det er tit og ofte et åbent spørgsmål, om det er den selvskadende adfærd, der medfører (mere) ensomhed, eller om det er ensomheden, der medfører selvskadende adfærd. Hvordan kan vi blotlægge dette “hønen og ægget-fænomen” hos den unge – sammen med den unge?

Dette foredrag vil give en ultrakort introduktion til en række mistrivselsformer fra de tre former for ensomhed over angst og afhængigheder til selvskader og selvmordsadfærd. Hvad er det, hvem er det, og hvad kan vi gøre?

Oplæg v/ Gert Jessen, som har mere end 25 års erfaring fra forskning i og forebyggelse af svær mistrivsel. Han er cand.phil, uddannet diplomleder og direktør og har arbejdet med forskning på området både nationalt og internationalt og har gennem årene især interesseret sig for formidling af praktisk anvendelig forskningsvide til fagpersoner og frivillige. Siden midten af 1990’erne har han været aktiv i flere frivillige og faglige organisationer og har blandt andet været medgrundlægger af Livslinien og er bestyrelsesmedlem i Nefos.

Tid og sted:
Tirsdag d. 20. november kl. 17.00 – 20.00
Den gamle byrådssal, Stændertorvet 1D, 4000 Roskilde

Målgruppe:
Pædagoger i klubber og SFO 2’ere, familiebehandlere, SSP’ere, specialpædagoger samt alle medlemmer af BUPL Midtsjælland med interesse for emnet.

Du skal være medlem af BUPL Midtsjælland for at kunne deltage i fyraftensmødet.

Pris: Gratis

Forplejning:
BUPL serverer 1 sandwich og 1 vand pr. deltager.

 

Tid og sted

 • Tirsdag den 20. november 2018
 • Kl.17.00 - 20.00
 • Byrådssalen, Stændertorvet, Roskilde, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 12. november 2018 00:00.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2018-11-20 17:00:00 2018-11-20 20:00:00 Europe/Copenhagen Fyraftensmøde om den moderne ensomheds- og selvskadekultur Foredrag med Gert Jessen om, hvad pædagoger bør være opmærksomme på i forhold til det stigende problem med de mange børn og unge i den moderne ensomheds- og selvskadekultur. Dette har pædagoger et særligt ansvar for at opdage og at understøtte den videre proces. Byrådssalen, Stændertorvet, Roskilde, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Pia Ungstrup Petersen
  Næstformand, faglig sekretær
  Direkte: +45 35 46 57 92
  Mobil: +45 24 28 74 95
  Mail: pup@bupl.dk

  Har du spørgsmål om tilmelding eller lignende – kontakt:

  Susie Møller
  Sekretær, webredaktør
  Direkte: +45 35 46 57 98
  Mail: sum@bupl.dk