Log ind

ARRANGEMENTER

Fyraftensmøde for ledere: Det udfordrende samarbejde om pædagogisk kvalitet – nye udfordringer til den pædagogiske profession?


Invitation til fyraftensmøde i BUPL Hovedstadens lederforening om 'Det udfordrende samarbejde om pædagogisk kvalitet – nye udfordringer til den pædagogiske profession?'


Vi har inviteret No Emil Kampmann, Ph.d., lektor på Københavns Professionshøjskole, til at holde et oplæg og facilitere diskussioner om styring af kvalitet fra et lederperspektiv.

No Emil Kampmann vil i sit oplæg fortælle om centrale pointer fra det netop afsluttede, BUPL-støttede forskningsprojekt ’Dialog om kvalitet’. Projektet har undersøgt, hvordan der på tværs af daginstitutioner og forvaltning samarbejdes om at udvikle pædagogisk kvalitet i to case-kommuner. Fokus i projektet har været, hvordan viden om kvalitet udveksles, forstås og styres på tværs af den kommunale organisering, og konklusionerne peger på en lang række uklarheder, dilemmaer og omskiftelige dagsordner, der præger samarbejdet. Disse er for eksempel:

 • Dokumentation, data og evaluering af ’kvalitet’ skal kunne udveksles fra daginstitution til forvaltning – men processen risikere at ’ende blindt’, og mangle feedback til de professionelle.
 • Alle taler om vigtigheden af at skabe meningsfuld dokumentation, data og evaluering, samtidig med at det er uklart, hvad disse bliver brugt til.
 • Mange beskriver at de skal lave strategiske ’oversættelser’ af dokumentation, men det risikerer at skabe fiktion fremfor information.

Oplægget vil udfolde og beskrive de forskellige logikker, som fører til disse uklarheder. Dette for at der i fællesskab med deltagerne kan skabes diskussion om, hvad det skaber af udfordringer (og muligheder) for samarbejdet om ’kvalitet’ mellem daginstitutioner og forvaltninger. På den baggrund vil oplægget stille det åbne spørgsmål, om det stiller af nye krav til den pædagogiske profession.

Der vil blive vekslet mellem oplæg og fælles diskussion, og det er ambitionen at forskningsresultaterne skal danne grundlag for en dialog om betydningen for deltagernes praksis.

No Emil Kampmann, Ph.d., er lektor på Københavns Professionshøjskole og forskningsprojektleder for ’Dialog om kvalitet’, som er gennemført via et samarbejde mellem Københavns Professionshøjskole og Roskilde Universitet.

 

 

Tid og sted

 • Torsdag den 6. juni 2019
 • Kl.16.00 - 18.30
 • Scandic Sydhavnen, Sydhavns Plads, København, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 3. juni 2019 00:00.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2019-06-06 16:00:00 2019-06-06 18:30:00 Europe/Copenhagen Fyraftensmøde for ledere: Det udfordrende samarbejde om pædagogisk kvalitet – nye udfordringer til den pædagogiske profession? Invitation til fyraftensmøde i BUPL Hovedstadens lederforening om 'Det udfordrende samarbejde om pædagogisk kvalitet – nye udfordringer til den pædagogiske profession?' Scandic Sydhavnen, Sydhavns Plads, København, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Nynne Beuse nyb@bupl.dk