Log ind

ARRANGEMENTER

Fyraftensarrangement med Rikke Smedegaard Hansen: Følelser er ikke uprofessionelle


Rikke Smedegaard Hansen er pædagog og forfatter. Hun vil blandt andet komme med eksempler på, hvorfor det er så vigtigt, at vi som fagpersoner, forholder os til følelserne i stedet for at distancere os fra dem


Skal pædagoger holde den professionelle distance?

Det begreb er problematisk på flere måder: Det kan ikke alene føre til skam og øge risikoen for forråelse. Det kan også betyde, at vi ikke tør tilbyde børn den omsorg og nærhed, som de har brug for, fordi vi er bange for at involvere os følelsesmæssigt.

Som pædagoger er vi dybt afhængig af, at vi hele tiden reflekterer over de følelser, der følger med jobbet. At vi undersøger egne intentioner, men også identificerer og sætter ord på de fornemmelser, der er en del af pædagogens vigtige kompas. Det kompas, vi også kalder den professionelle dømmekraft.

Rikke Smedegaard Hansen er pædagog og forfatter, og har skrevet bogen ”Ida er pisseprovokerende” – en fantastisk og tankevækkende bog om de følelser, der kommer i spil i samarbejdet med andre mennesker. Hendes viden om mentalisering, spejlneuroner, tilknytningsmønstre, moralsk stress og perspektivskift er relevant for alle, der arbejder med mennesker.

Med udgangspunkt i Rikkes egne møder med børn og unge vil hun komme med eksempler på, hvorfor det er så vigtigt, at vi som fagpersoner, forholder os til følelserne i stedet for at distancere os fra dem.

Vi serverer en sandwich til arrangementet.

Tid og sted

 • Torsdag den 26. august 2021
 • Kl.18.00 - 20.30
 • Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense, Odense C
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 20. august 2021 09:00.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-08-26 18:00:00 2021-08-26 20:30:00 Europe/Copenhagen Fyraftensarrangement med Rikke Smedegaard Hansen: Følelser er ikke uprofessionelle Rikke Smedegaard Hansen er pædagog og forfatter. Hun vil blandt andet komme med eksempler på, hvorfor det er så vigtigt, at vi som fagpersoner, forholder os til følelserne i stedet for at distancere os fra dem Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense, Odense C BUPL

  Spørgsmål

  Spørgsmål vedrørende indhold:
  Rikke Finseth
  rfi@bupl.dk

  Spørgsmål vedrørende tilmelding:
  Liselotte Malig Pedersen
  lpe@bupl.dk