Log ind

ARRANGEMENTER

Konference: Forældresamarbejdet (Østjylland & Århus)


På konferencen får du indsigt i, hvordan vi bilder hinanden ind, at det, vi gør/ikke gør som forældre, endegyldigt vil forme vores børn, så de bliver lykkelige, kloge, robuste og empatiske. Vi fokuserer også på mødet mellem pædagoger og forældre og den øgede interesse for at inddrage af forældrene, samt hvordan er tid og teknologi med til at rammesætte hverdagsmødet mellem pædagoger og forældre og etablere tillid? Konferencen finder sted den 19. januar 2022.


Det handler konferencen om

Dagens første oplæg handler om, hvordan vi bilder hinanden ind, at alt det, vi gør og ikke gør som forældre, endegyldigt vil forme vores børn, så de bliver lykkelige, kloge, succesfulde, robuste, empatiske, gode borgere. Den forestilling har ændret både forældrerollen og barndommen fundamentalt. Oplægsholderen er skribent Sara Alfort.

 

Dagens anden oplægsholder holder tre oplæg. Det første handler om mødet mellem pædagoger og forældre og de tendenser og paradokser, der præger dette møde. Forsker Karen Ida Dannesboe tager afsæt i den øgede interesse for forældre og inddragelse af dem i daginstitutioner.

 

I sit næste oplæg går Karen Ida Dannesboe tættere på det forældre og pædagoger lægger vægt på i deres samarbejde om børnene. Hvad er det der fokuseres på i arbejdet med at skabe parate børn (parate til institutionslivet, parate til skolen) og hvad vækker bekymring?

 

Til sidst vil Karen Ida Dannesboe gå tæt på hverdagen i daginstitutioner. Her vil hun fokusere på, hvordan tid og teknologi er med til at rammesætte mødet mellem pædagoger og forældre og se nærmere på betydningen at dette hverdagsmøde for etablering af tillid mellem pædagoger og forældre.

 

Program

kl. 9:00:    Morgenkaffe

kl. 9:30:   ”Vor tids forældrerolle”, oplæg ved Sara Alfort

kl. 10:15: Pause

kl. 10:30: ”Opdragelse er ikke kun forældrenes sag”, oplæg ved Karen Ida Dannesboe

kl. 11:45: Frokost

kl. 12:45: ”At gøre børn parate – når pædagoger og forældre samarbejder”, oplæg ved Karen Ida Dannesboe

kl. 14:00: Kaffepause

kl. 14:20: ”Tid, tillid og teknologi i mødet mellem pædagoger og forældre”, oplæg ved Karen Ida Dannesboe

kl. 15:20: Afrunding på konferencen

kl.  15:30: Tak for i dag

 

Om oplægsholderne

Sara Alfort, skribent på den digitale avis Zetland, hvor hun skriver om skole og hverdag. Hun har også skrevet bogen ”Tænk hvis du ikke afgør dit barns fremtid” (Zetland, 2019).

 

 

 

 

Karen Ida Dannesboe, Ph.D., adjunkt ved DPU, Aarhus Universitet. Hun forsker primært i daginstitutioner, herunder børns hverdagsliv og mødet mellem professionelle og forældre, professionelle identiteter og inklusion.

Karen Ida Dannesboe er medlem af Center for daginstitutionsforskning. Og sammen med kolleger fra DPU og RUC er hun aktuel med bogen ’Parate børn – forestillinger og praksis i mødet mellem familie og daginstitution’, der udkommer i slutningen af 2019.

Læs artiklen “Opdragelse er ikke kun forældrenes sag”, Asteriks, juni 2018 (pdf)

 

Pris & tilmelding

Medlemmer af BUPL: 395 kroner

PLS’ere, pensionister og ledige: Gratis

Øvrige faggrupper under FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation): 1.000 kroner

Tilmeldingen er bindende, og BUPL refunderer ikke eventuelle udgifter til vikar, p-afgift, transport m.v.

 

Mød trygt op

Du kan trygt møde op til arrangementet, hvor vi alle tager ansvar for at mindske smitterisikoen. Vi sørger for afstand og stiller gratis mundbind og håndsprit til rådighed.

Læs, hvad Centralværkstedet konkret gør, og hvordan du skal forholde dig:

Centraværkstedets coronaforanstaltninger

Målgrupper

Pædagoger og ledere, der er medlem af BUPL Århus og BUPL Østjylland, er velkomne på konferencerne.

 

Afbud

Tilmeldingen er bindende, men bliver du forhindret i at deltage, kan du sende en BUPL-kollega i stedet for. Du skal blot sende os en mail (ostjylland@bupl.dk) med BUPL-kollegaens navn senest fredag den 12. januar 2022, kl. 12. – Under alle omstændigheder vil vi gerne have besked, da der er forplejning til arrangementet.

 

Hvis du allerede var tilmeldt den 22. april 2020 eller den 20. januar 2021

Var du allerede tilmeldt konferencen “Forældresamarbejdet”, da den var planlagt til den 22. april 2020 eller den 20. januar 2021, så gælder din bindende tilmelding stadig (du behøver derfor ikke at tilmelde dig igen).

Dog dispenserer vi fra bindingen, hvis du er forhindret i at deltage den 19. januar 2022. Men det kræver, at du hurtigst muligt uden omkostninger melder afbud til faglig konsulent Bente Christensen (35 46 56 12).

 

Eventuelle ændringer i arrangementet

Vi forbeholder os ret til at ændre i programmet, datoen, stedet mv., hvis det bliver nødvenligt. Eventuelle ændringer i ovennævnte sender vi direkte besked om til de tilmeldte via Min Side. Det er derfor vigtigt, at du holder dig selv orienteret via Min Side.

Gå til Min Side (brug fx NemID til at logge på)

Tid og sted

 • Onsdag den 19. januar 2022
 • Kl.09.00 - 15.30
 • Centralværkstedet, Værkmestergade, Aarhus, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 12. januar 2022 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2022-01-19 09:00:00 2022-01-19 15:30:00 Europe/Copenhagen Konference: Forældresamarbejdet (Østjylland & Århus) På konferencen får du indsigt i, hvordan vi bilder hinanden ind, at det, vi gør/ikke gør som forældre, endegyldigt vil forme vores børn, så de bliver lykkelige, kloge, robuste og empatiske. Vi fokuserer også på mødet mellem pædagoger og forældre og den øgede interesse for at inddrage af forældrene, samt hvordan er tid og teknologi med til at rammesætte hverdagsmødet mellem pædagoger og forældre og etablere tillid? Konferencen finder sted den 19. januar 2022. Centralværkstedet, Værkmestergade, Aarhus, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål til arrangementet, så ring til faglig konsulent Bente Christensen, BUPL Østjylland: 35 46 56 12