Temadag: E-sport & digital kultur (Østjylland & Århus) - BUPL

Log ind

ARRANGEMENTER

Temadag: E-sport & digital kultur (Østjylland & Århus)


E-sporten er kommet for at blive, og det må vi som organisation forholde os til på et praktisk, pædagogisk plan. Derfor fokuserer oplægsholderne ”Temadag: E-sport & digital kultur" til den 11. maj 2021 på de digitale kompetencer, som de unge besidder og de kompetencer, vi som organisation og pædagoger kan udvikle. De har blandt andet startet en e-sports-liga op på tværs af klubberne i UngiAarhus. Det er et trygt netværk for de unge, hvor de kan udvikle sig i trygge pædagogiske rammer.


Det handler temadagen om

Dagens temamøde handler om, hvordan vi som pædagoger kan anvende e-sport til udvikling af digitale kompetencer og færdigheder ved brug af ”Kvalificeret selvbestemmelse” af Jan Tønnesvang?

 

E-sporten er kommet for at blive, og det må vi som organisation forholde os til på et praktisk, pædagogisk plan. Derfor fokuserer oplægsholderne på de digitale kompetencer, som de unge besidder og de kompetencer, vi som organisation og pædagoger kan udvikle. De har blandt andet startet en e-sports-liga op på tværs af klubberne i UngiAarhus. Det er et trygt netværk for de unge, hvor de kan udvikle sig i trygge pædagogiske rammer.

 

Hvordan arbejder vi med online-identitet, hvor både streamning, Youtube og andre sociale medier er på de unges dagsorden? Vi kan som organisation ikke komme uden om den pædagogiske indsats, der ligger i, at de unge færdes på sociale medier. Nogle er tilskuere og andre er producenter af deres eget realityshow. Oplægsholderne vil derfor dele ud af deres snakke med de unge om:

 • Hvordan de bruger deres sociale medier?
 • Hvordan præsenterer de dem selv?
 • Hvad kan de forvente at få igen fra dem, de fremstiller sig for?

 

I UNGiAarhus fokuserer man på de unges velfærd og relationer. Dette fokus er over årene blevet udfordret af den større og større mængde kommunikation, som foregår via onlinemedier. Derfor har de fokus på at adressere det, der foregår i de skjulte online-relationer. Samtidig skaber de trygge rammer for de unge, hvor de har mulighed for at snakke med voksne om deres udfordringer og ikke mindst delagtiggøre de voksne i deres egen relevante kontekst.

 

Program

Kl. 8:30:    Morgenkaffe

Kl. 9:00:   ”E-sport, medier og digital kultur og online identitet”, oplæg ved Nick Værnholt og Magnus Wad Larsen

Kl. 10:00:   Pause

Kl. 10:10:   ”E-sport, medier og digital kultur og online identitet”, oplæg fortsat ved Nick Værnholt og Magnus Wad Larsen

Kl. 11:00:   Pause

Kl. 11:10:   ”E-sport, medier og digital kultur og online identitet”, oplæg fortsat ved Nick Værnholt og Magnus Wad Larsen

Kl. 12:10:   Sandwich

Kl. 12:30:   Tak for i dag

 

Om oplægsholderne

Nick Værnholt, pædagog i Klub Strand fritids- og ungdomsklub. Nick Værnholt har taget DGI’s grunduddannelse i e-sport og Counter Strike-grundkursus.

 

 

 

 

 

Magnus Wad Larsen, lærer med en kandidat i IT-Didaktisk Design. Arbejder som klubpædagog med fokus på de digitale medier, som anvendes i dag. Magnus Wad Larsen har skrevet speciale om e-sport som skolefag med fokus på kommunikation, samarbejde og praksisfællesskaber. Herudover har han været med til at udarbejde OCN-beviser som handler om e-sport, digital dannelse og FabLab.

 

 

Pris & tilmelding

Medlemmer af BUPL: 200 kroner

PLS’ere, pensionister og ledige: Gratis

Øvrige faggrupper under FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation): 750 kroner

Tilmeldingen er bindende, og BUPL refunderer ikke eventuelle udgifter til vikar, p-afgift, transport m.v.

 

Afbud

Tilmeldingen er bindende, men bliver du forhindret i at deltage, kan du sende en BUPL-kollega i stedet for. Du skal blot sende os en mail (ostjylland@bupl.dk) med kollegaens navn senest torsdag den 4. maj, 2021, kl. 12. – Under alle omstændigheder vil vi gerne have besked, da der er forplejning til arrangementet.

 

Sted

Som udgangspunkt afholdes temadagen i BUPL-huset, Kystvejen 17, st., 8000 Aarhus C, men vi tager forbehold for ændringer i tilfælde af mange tilmeldinger.

 

Målgrupper

Pædagoger og ledere, der er medlem af BUPL Århus og BUPL Østjylland, er velkomne på konferencerne.

Hvis du allerede var tilmeldt den 1. september 2020

Var du allerede tilmeldt temadagen “E-sport & digital kultur”, da den var planlagt til den 1. april 2020, så gælder din bindende tilmelding stadig (du behøver derfor ikke at tilmelde dig igen). Dog dispenserer vi fra bindingen, hvis du er forhindret i at deltage den 11. maj 2021. Men det kræver, at du hurtigst muligt uden omkostninger melder afbud til faglig konsulent Bente Christensen (35 46 56 12). Hun kan også svare på andre spørgsmål vedrørende arrangementet.

Det skal du selv være særlig opmærksom på

Vi forbeholder os ret til at ændre i programmet, stedet etc., hvorfor du selv bør holde dig opdateret på denne side. Du vil nemlig heller ikke modtage en reminder-mail op til selve arrangementet.

 

Tid og sted

 • Tirsdag den 11. maj 2021
 • Kl.08.30 - 12.30
 • Kystvejen 17, Aarhus, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 5. maj 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-05-11 08:30:00 2021-05-11 12:30:00 Europe/Copenhagen Temadag: E-sport & digital kultur (Østjylland & Århus) E-sporten er kommet for at blive, og det må vi som organisation forholde os til på et praktisk, pædagogisk plan. Derfor fokuserer oplægsholderne ”Temadag: E-sport & digital kultur" til den 11. maj 2021 på de digitale kompetencer, som de unge besidder og de kompetencer, vi som organisation og pædagoger kan udvikle. De har blandt andet startet en e-sports-liga op på tværs af klubberne i UngiAarhus. Det er et trygt netværk for de unge, hvor de kan udvikle sig i trygge pædagogiske rammer. Kystvejen 17, Aarhus, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål til arrangementet, så ring til faglig konsulent Bente Christensen på 35 46 56 12.