Log ind

ARRANGEMENTER

Pædagogisk temadag: Den pædagogiske dømmekraft i krydspres


På denne pædagogiske temadag vil Niels Warring blandt andet beskrive hvordan pædagoger til tider arbejder med en form for dobbelt bogholderi i forhold til den pædagogiske praksis.


Pædagoger arbejder i et konstant krydspres mellem de krav og forventninger, der er til det pædagogiske arbejde, og de rammer og ressourcer der er til rådighed.

Det er i dette spændingsfelt, at den pædagogiske dømmekraft skal udfolde sig. Det er en balancegang hvor pædagogerne konstant navigerer i forhold til etiske værdier og normer om det gode børne-, unge- og voksenliv. Som professionel er man aktivt handlende på et fundament af erfaringer og viden, og man er hele tiden i dialog med rammerne og konteksten, der former de muligheder, man har for at træffe valg.

Så hvad sker der når krav og rammer ikke stemmer overens med en etisk pædagogisk praksis? Hvordan håndterer pædagoger at blive udfordrede på professionens grundlæggende værdier af et nyt pædagogisk koncept? Og hvad gør man, når der kommer flere arbejdsopgaver, men tiden til at løse dem er den samme?

Det er noget af det vi skal diskutere på denne pædagogiske temadag.

På denne pædagogiske temadag vil Niels Warring blandt andet beskrive hvordan pædagoger til tider arbejder med en form for dobbelt bogholderi i forhold til den pædagogiske praksis. Gennem diskussioner og oplæg vil han blandt andet udfolde, hvilken betydning det har for pædagoger, at opleve at nye tiltag rulles ud, samtidig med at ressourcerne svinder.

I løbet af formiddagen vil vi blandt andet diskutere, om man på samme tid kan rette ind og fastholde egne praksisser? Og om pædagoger i virkeligheden ofte værner om den pædagogiske faglighed, når de handler anderledes end forventet?

 


Fokuspunkter
 • Kampen for de pædagogiske værdier
 • Mellem professionel dømmekraft, koncepter, krav og vilkår
 • Demokrati og indflydelse i den pædagogiske praksis

 


Oplægsholder

Lektor på RUC og forsker på Center for Daginstitutionsforskning – CeDif.

 

Download programmet

Pædagogisk temadag: Den pædagogiske dømmekraft i krydspres

 

Praktisk information

Pris For medlemmer: 150 kr.
For ikke-medlemmer: 350 kr.
For studerende og ledige: Gratis

Tid og sted

 • Tirsdag den 3. november 2020
 • Kl.08.30 - 12.00
 • ROYAL STAGE, Milnersvej, Hillerød, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 27. oktober 2020 00:00.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2020-11-03 08:30:00 2020-11-03 12:00:00 Europe/Copenhagen Pædagogisk temadag: Den pædagogiske dømmekraft i krydspres På denne pædagogiske temadag vil Niels Warring blandt andet beskrive hvordan pædagoger til tider arbejder med en form for dobbelt bogholderi i forhold til den pædagogiske praksis. ROYAL STAGE, Milnersvej, Hillerød, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Martha Ernst Jacobsen
  Uddannelses- og professionskonsulent
  Mobil +45 25 58 93 72
  Email maej@bupl.dk