Log ind

ARRANGEMENTER

Folkemøde: BUPL tager børnebrillerne på


”Se det gode børneliv – tag børnebrillerne på”, lyder opfordringen fra BUPL, når vi igen i år deltager på Folkemødet.BUPL inviterer til en række debatter i teltet på Kæmpestranden. Debatterne handler om de udfordringer – men også muligheder – der er for at sikre pædagogik af høj kvalitet til gavn for det gode børneliv.

Der vil være rig mulighed for at komme og få en snak med BUPL’s politikere og pædagoger fra hele landet.
Besøg BUPL’s telt, hør debatter, spil normeringsspillet og lyt til det gode børneliv med Børn & Unges podcast, imens du lader mobilen og sindet op.
Se hele programmet i BUPL’s telt

Udvalgte debatter, hvor BUPL deltager

Torsdag den 14. juni. 16.30-17.30. BUPL’s telt – Kæmpestranden J26
De små børns fremtid er til debat som aldrig før. Politikere, forskere, fagprofessionelle og andre aktører diskuterer jævnligt, hvordan vi som samfund bedst bryder negativ social arv og klæder alle børn på til et godt liv. Men hvad med det gode børneliv her og nu? Er det blevet klemt i et misforstået hensyn om, at alle børn skal blive til noget? Og hvor er børnenes egen stemme i det hele? Vi tager debatten om, hvem der egentlig har retten til at definere det gode børneliv.

Fredag den 15. juni kl. 9.00-10.00, BUPL’s telt – Kæmpestranden J26
Hvordan sikrer lederne de bedste livsvilkår for børn og unge?
Det er en kendt sag fra pædagogisk forskning, at et tæt samarbejde mellem ledere og medarbejdere er til gavn for børnene. Hvordan sikrer vi, at vi med vores forskellige faglige tilgange ikke rider vores egne kæpheste, men holder os på erfaringen og evidensens smalle sti og har kerneopgaven og børnenes tarv som referencepunkt?

Fredag den 15. juni 9.15-10.00, KL Ved Allinge Røgeri
Hvis folkeskolen ikke fandtes
Hvordan bliver folkeskolen forældrenes naturlige første valg? Hvad kan kommune, folkeskole, dagtilbud og forældre gøre for at øge opbakningen, tilliden og respekten for folkeskolen, så flere finder folkeskolen attraktiv og vælger folkeskolen? Hvem tager initiativ, medansvar og samarbejder, hvis en skole oplever vigende opbakning? Kom og hør og vær med i debatten om muligheder, udfordringer og dilemmaer.

Fredag den 15. juni kl. 16.00-17.00, HK-teltet, Kæmpestranden
Velfærds-Jeopardy – en quiz på paratviden og politisk vilje
Gennem de sidste mange måneder har formændene for BUPL, FOA, Danmarks Lærerforening, HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening lagt arm om overenskomsterne med chefforhandlerne Michael Ziegler og Sophie Løhde. På folkemødet genoptages armlægningen. Men denne gang gælder sig om at vinde Velfærds-jeopardy 2018. I quizzen skal de kæmpe på paratviden om det danske velfærdssamfund. Måske kan de også her finde på bedre løsninger end dem, der findes i dag?

Lørdag den 16. juni 9.00-10.00, Professionshøjskolernes Strandbar, Kæmpestranden
Rammer pædagoguddannelsen fremtidens behov?
Hvordan sikrer vi, at pædagoguddannelsen ruster de studerende til fremtidens behov? Og hvordan fastholder vi en høj uddannelseskvalitet i en tid, hvor børnetallet stiger, og vi skal uddanne endnu flere pædagoger?

Lørdag den 16. juni kl. 11.30-12.30, BUPL’s telt – Kæmpestranden J26
Vi taber de anbragte børn – De anbragte børn taber!
Debatten sparkes i gang af to tidligere anbragte unge, der fortæller deres historier. Folkeskolen spiller en afgørende rolle i alle børns liv, men den har særlig betydning for anbragte børns trivsel og livskvalitet både nu og på sigt. Al forskning viser og har i mange år vist, at hvis anbragte børn og unge skal have bedre fremtidsudsigter, skal de støttes til en bedre skolegang i folkeskolen– men hvordan gør vi det?

Tid og sted

 • Torsdag den 14. juni 2018
 • Kl.09.00 - 17.00
 • Allinge, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 17. juni 2018 00:00.
  Tilføj begivenhed til kalender 2018-06-14 09:00:00 2018-06-14 17:00:00 Europe/Copenhagen Folkemøde: BUPL tager børnebrillerne på ”Se det gode børneliv – tag børnebrillerne på”, lyder opfordringen fra BUPL, når vi igen i år deltager på Folkemødet. Allinge, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Torben Winberg
  twi@bupl.dk