Log ind

ARRANGEMENTER

Fyraftensmøde: At være pædagog på ældreområdet (Østjylland & Århus)


Tag med på dette fyraftensmøde og hør om forskning på ældreområdet vedrørende afhængighed og pleje samt pædagogiske indsatser på området. Fyraftensmødet finder sted den 11. januar 2022.


Hvad handler fyraftensmødet om?

Ser du som flere og flere pædagoger ældreområdet som et potentielt arbejdsfelt? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at arbejde med ældre, og hvad pædagoger kan bidrage med? Så er dette fyraftensmøde et oplagt sted at søge viden. For her kommer blandt andet en pædagog og fortæller om sine personlige og mangeårige erfaringer fra området. Og samtidig får du et særligt indblik i, hvordan det er at være ældre, som er blevet afhængig af andres hjælp.

Program:

15.30: Velkommen 

15.45: Hvordan bruger man sin pædagogprofession på ældreområdet, oplæg ved Ulla Højland, pædagog, krop- og bevægelsesvejleder. 

 • Hvordan kommer man som pædagog ind på ældreområdet?
 • Hvordan møder jeg som pædagog de ældre?
 • Hvad er det, der virker til målgruppen?
 • Hvilke pædagogiske kompetencer bringer jeg i spil i samværet med de ældre? – relationsarbejde samt hvilke kompetencer bruger jeg derudover?
 • Hvilke udfordringer møder jeg som pædagog på ældreområdet?
 • Pædagogisk tilrettelagte aktiviteter såsom dans, udeliv, sansestimuli, generationsbrobygning
 • Tværfagligt samarbejde
 • Samarbejde med frivillige
 • Koordinering af aktiviteter

 

16.45: Pause med sandwich 

17.05: Afhængighed af pleje- eller hvorfor ingen vil være gamle, oplæg ved Bente Martinsen, lektor. 

Oplægget giver indblik i, hvordan det opleves at være afhængig af hjælp til aktiviteter, som den ældre eller demente tidligere selv har varetaget. Den filosofiske og eksistentielle betydning af afhængighed bliver også berørt. På den baggrund vil der blive rejst spørgsmål om, hvordan man som pædagog kan tage vare på mennesker, som lever med demens, på en værdig måde. Hvilke krav stiller det?

18.00: Dialog med spørgsmål.

18.15: Tak for i dag 

 

Om oplægsholderne

Ulla Højland er uddannet pædagog, krop- og bevægelsesvejleder. Hun er tilknyttet fem plejehjem som oplevelsesmedarbejder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bente Martinsen er lektor på Sygepleje, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Hun har de sidste 15 år forsket i afhængighed af pleje blandt mennesker med funktionsnedsættelse som følge af alder eller sygdom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem er målgruppen for fyraftensmødet?

Du er velkommen på fyraftensmødet, hvis du er medlem af BUPL Østjylland eller BUPL Århus og opfylder et af nedestående kriterier:

 • arbejder på ældreområdet
 • overvejer at søge arbejde indenfor ældreområdet
 • har interesse i ældreområdet
Hvis du allerede var tilmeldt den 20. april 2020 eller den 18. januar 2021

Var du allerede tilmeldt fyraftensmødet: “At være pædagog på ældreområdet”, da den var planlagt til den 20. april 2020 eller den 11. januar 2021, så gælder din bindende tilmelding stadig (du behøver derfor ikke at tilmelde dig igen). Dog dispenserer vi fra bindingen, hvis du er forhindret i at deltage den 11. januar 2022. Men det kræver, at du hurtigst muligt uden omkostninger melder afbud til administrativ medarbejder Louise P. Thomassen (35 46 56 05). Hun kan også svare på andre spørgsmål vedrørende arrangementet.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på?

BUPL yder ikke refusion for vikar, p-afgift, transport eller lignende.

Vi forbeholder os retten til at ændre i programmet, lokation etc., hvorfor du selv bør holde dig orienteret på denne side. Du vil nemlig heller ikke modtage en reminder-mail op til selve arrangementet.

Tid og sted

 • Tirsdag den 11. januar 2022
 • Kl.15.30 - 18.15
 • Kystvejen 17, Aarhus, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 3. januar 2022 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2022-01-11 15:30:00 2022-01-11 18:15:00 Europe/Copenhagen Fyraftensmøde: At være pædagog på ældreområdet (Østjylland & Århus) Tag med på dette fyraftensmøde og hør om forskning på ældreområdet vedrørende afhængighed og pleje samt pædagogiske indsatser på området. Fyraftensmødet finder sted den 11. januar 2022. Kystvejen 17, Aarhus, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål til arrangementet, så ring til faglig konsulent Bente Christensen (35 46 56 12)

  Har du spørgsmål til tilmeldingen, så ring til administrativ medarbejder Louise Preisel Thomassen ( 35 46 56 05)