Log ind

ARRANGEMENTER

Årskonference for ledere: Strategisk ledelse og arbejdsmiljø i en krisetid


Som leder og medlem af Lederforeningen BUPL Østjylland inviteres du til Årskonference for Ledere. Her vil to stærke oplægsholdere drøfte strategisk-pædagogisk ledelse og ledelsesværktøjer, der reducerer stress. Det sker den 21. september 2021.


Få inspiration til dit lederarbejde

På årets lederkonference sætter vi fokus på to vigtige områder indenfor lederområdet: Strategisk-pædagogisk ledelse og ledelsesværktøjer, der reducerer stress og skaber et bedre arbejdsmiljø.

Coronakrisen har åbnet øjnene for behovet for styrke den strategisk-pædagogisk ledelse i dagtilbud og på skole- og fritidsområdet.

Coronapandemien har:

 • tydeliggjort de pædagogfaglige lederes centrale placering i det kommunale kriseberedskab
 • stillet store krav til det pædagogiske personales fleksibilitet
 • været en stresstest af frontpersonalet indenfor velfærdsområdet

 

Så behovet for, at vi nu fokuserer på og konsolidere et godt arbejdsmiljø for landets pædagoger, er stort. Derfor kan du på BUPL Østjyllands Årskonference for Ledere 2021 møde to stærke oplægsholdere, der vil give dig inspiration til din ledelse.

 

Program:

09:00:   Ankomst, morgenbuffet & networking

10.00:   Velkomst ved Niels Henning Stræde Nielsen, formand for Lederforeningen

10:15:   Oplæg ”Strategisk Pædagogisk Ledelse” ved Klaus Majgaard. Pædagogfaglige ledere har ansvar for at sikre rammerne for, at medarbejdere og med-ledere kan udøve dømmekraft med høj kvalitet.

Fremtidens strategisk-pædagogiske ledelse handler om at:

 • bygge bro mellem fag, organisationer og sektorer for at styrke fælles handling og skabe fælles resultater
 • forvalte og udvikle sine egne ressourcer som leder for at kunne løse opgaverne

Med afsæt i sin seneste bog: ”Strategisk pædagogisk ledelse – spændingsfelter, greb og hverdagsøvelser”, vil Klaus Majgaard belyse den pædagogfaglige leders udfordringer i et job med flere krav og stadigt mere komplekse samarbejdsflader, opad, nedad, indad og til siden.

11:30:   Debat og erfaringsudveksling på baggrund af Klaus Maigaards oplæg

12:15:   Frokost

13:00:   Oplæg ”Skab trivsel og stærke arbejdsfællesskaber – hvad kan vi lære af coronakrisen?” ved Malene Friis Andersen. Coronakrisen har synliggjort behovet for strategisk pædagogisk ledelse og lagt et ekstra stort pres på medarbejderne. Behovet for at arbejde med ledelsesværktøjer, der imødegår udbrændthed og stress er blevet endnu tydeligere. For et godt arbejdsmiljø er forudsætningen for at rekruttere nye pædagoger og fastholde personalet.

Du får konkrete forslag til, hvad du kan gøre for at understøtte arbejdsfællesskabet, trivslen og de læringsorienterede relationer. Oplægget inspirerer til at reflektere over egne ledelseserfaringer fra coronakrisen.

14:15:   Debat og erfaringsudveksling p.b.a. Malenes oplæg

15:00:   Afrunding ved Niels Henning Stræde Nielsen, formand for Lederforeningen

 

Om oplægsholderne

Klaus MajgaardKlaus Majgaard har arbejdet i mere end 20 år med offentlig ledelse, styring og velfærdsudvikling. Dels har han været praktiker i både stat og kommuner. Dels har han forsket i kvalitet i offentlig styringsdialog ved CBS. I dag underviser og rådgiver han ledere i og omkring den offentlige sektor om kvalificering af styring og velfærd.

Læs mere om Klaus Majgaard her.

 

 

Malene Friis AndersenMalene Friis Andersen, autoriseret psykolog og ph.d, har i over 10 år arbejdet med stress, trivsel, ledelse, social kapital og sygefravær.

 

Læs mere om Malene Friis Andersen her.

 

 

 

 

Tilmelding & afbud

For at deltage i årskonferencen skal du tilmelde dig ved at klikke på “Tilmeld dig”. Bliver du senere forhindret i at deltage, så send hurtigst muligt en mail til administrativ medarbejder Louise Preisel Thomassen (lopt@bupl.dk).

BEMÆRK: BUPL Østjylland yder ikke refusion for kørsel, p-billet etc.

Tid og sted

 • Tirsdag den 21. september 2021
 • Kl.09.00 - 15.00
 • Helnan Marselis Hotel, Strandvejen, Aarhus, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 9. september 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-09-21 09:00:00 2021-09-21 15:00:00 Europe/Copenhagen Årskonference for ledere: Strategisk ledelse og arbejdsmiljø i en krisetid Som leder og medlem af Lederforeningen BUPL Østjylland inviteres du til Årskonference for Ledere. Her vil to stærke oplægsholdere drøfte strategisk-pædagogisk ledelse og ledelsesværktøjer, der reducerer stress. Det sker den 21. september 2021. Helnan Marselis Hotel, Strandvejen, Aarhus, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål til arrangementets indhold, så kontakt faglig konsulent Jakob Terp (jtp@bupl.dk; 35 46 56 11)

   

  Har du spørgsmål til tilmeldingen, eller bliver du forhindret i at deltage, så kontakt administrativ medarbejder Louise Preisel Thomassen (lopt@bupl.dk; 35 46 56 05)