Ergonomi


Kroppen er et dagligt og vigtigt redskab i vores arbejde, og det er vigtigt, at vi ikke udsætter den for nedslidning. Ergonomi handler om at undgå skader og nedslidning, f.eks. ved korrekt løfteteknik, arbejdsstillinger og ved hensigtsmæssig indretning af arbejdspladsen.


Opdateret d. 12. januar 2018
“Leg og løft” – bog til pædagoger

Bogen Leg og Løft er skrevet til pædagoger, der arbejder med børn mellem 0 og 6 år. Den handler om, hvordan pædagoger i daginstitutionerne kan slå flere fluer med ét smæk – nemlig understøtte barnets motorik og selvhjulpenhed, og samtidig forebygge ergonomiske belastninger for de ansatte.

Bogens fokus er på de læringsmuligheder for barnet (og belastninger for den ansatte), der gemmer sig i hverdagsaktiviteter såsom garderoben, måltidet, trøst osv.

Bogen er udgivet af Børn og Unge – Aarhus Kommune.

Hent bogen i pdf-format (76 sider) pdf

 

Kampagne for forebyggelse af smerter

Job og Krop-kampagnen sætter fokus på konsekvenserne af smerter i muskler og led, og på hvad arbejdspladserne kan gøre for at forebygge dem. Kampagnen består af lommebøger med gode råd og øvelser, plakater, post it-blokke, en app og dialogværktøjer til møder mellem ledelse og ansatte, om hvordan de i fællesskab tackler ondt i ryg, nakke og skuldre.
Læs mere på jobogkrop.dk

 

Arbejdspladsvurdering (APV) og ergonomi:

Læs mere i BUPL’s APV-hæfte om det fysiske arbejdsmiljø (pdf)


Pjecer om ergonomi