Har du brug for en mentor?


Er du ledig pædagog, og har du brug for inspiration og sparring på din jobsøgning fra en erfaren pædagog? Så er a-kassens nye mentorordning måske noget for dig. Er du selv erfaren pædagog, der selv har lyst til at blive mentor, så læs videre.


Opdateret d. 20. august 2019

En mentor er en erfaren pædagog, som allerede er i arbejde. Sammen kan I dele erfaringer om jobsøgning, du kan få inspiration og input til dit CV, ansøgning og træning i jobsamtalen. Eller du kan få sparring om, hvilke kompetencer der er relevante for dig at lægge vægt på – måske sammenholdt med institutioner, din mentor kender.

Formålet med mentorordningen er at bringe dig tættere på et job. Den er frivillig. Og det er jer selv, der bliver enige om, hvad der giver mening at bruge tiden på.

Hvordan foregår det?

Et mentormøde er et personligt møde mellem dig og din mentor. Hvor og hvornår I mødes, finder I selv ud af, uden indblanding fra a-kassen.

Hvis du siger ja til tilbuddet, foretager vi et match med en mentor, som passer til din faglige profil og dine jobønsker. Vi prøver så vidt muligt at finde en mentor til dig, som bor i samme område som dig.

Herefter er det op til jer, som mentor og mentee, at skræddersy forløbet, så det giver mening for jer. Ansvaret for forløbet ligger som udgangspunkt hos dig, som mentee. Det vil sige, at du står for at aftale møderne med din mentor.

I mødes typisk 2-3 gange og aftaler selv hvor og hvordan. Det kan være et personligt, men kan også foregå via telefon. Mentorforløbet er kort og strækker sig over max 2 måneder.

Læs også faktabladet “Har du brug for en mentor?”

Kontakt os i dag via linket neden for, hvis du vil have en mentor, eller hvis du selv har lyst til at være mentor.

Jeg vil gerne have en mentor

Jeg vil gerne selv være mentor