Tilbud fra a-kassen


A-kassen er forpligtet til at holde en del møder med dig, mens du er ledig, og du er som ledig forpligtet til at møde op. Men vi vil hellere opfatte mødet med dig som et samarbejde, hvor vi bakker op med det, som lige netop du har brug for, for at komme i job.


Opdateret d. 06. maj 2019

Derfor arbejder vi uafbrudt på at udvikle både de lovpligtige møder og nye former for frivillige tilbud, der passer til dig – uanset om du er nyuddannet og ikke har fået rigtig hul på arbejdslivet, er mere erfaren med særlige udfordringer.

Måske har du bare lige behov for at få skærpet profilen. Eller du er i den sene ende af arbejdslivet, hvor både arbejdsgiverne og måske du selv har brug for et andet blik på, hvem du er, og hvad du kan og vil.

  • Hver måned er der Åben Jobcafe næsten alle steder i landet, hvor du kan komme lige ind fra gaden og møde andre pædagoger en eller to af vores jobvejledere, der kender det pædagogiske arbejdsmarked ud og ind. Sammen bliver I enige om, hvad der er relevant at bruge tiden på netop den dag.
  • De fleste får rigtig meget ud af Velkomstmøderne – også selv om de er lovpligtige. Mange går fra Velkomstmøderne med en ny eller i hvert fald anderledes opfattelse af det pædagogiske arbejdsmarked, institutionernes behov, og hvad man faktisk kan gøre, for at komme tættere på det næste job.
  • Har du brug for mere personlig sparring i et forløb, kan du måske have glæde af at gøre det sammen med en erfaren pædagog kollega under BUPL-A’s nye mentorordning.
  • Hundredvis af nyuddannede, ledige pædagoger har allerede haft glæde af at deltage i et af vores traineeforløb og er faktisk kommet i job.
  • For ledige pædagoger over 50 udbyder BUPL-A nu på andet år projekt “+50 Turn Around“, bl.a. forskere og fagfolk deler deres viden, tips og tricks om at søge job i den sene ende af arbejdslivet.
  • Mange af a-kassens lovpligtige opfølgningsmøder for pædagoger med lidt længere ledighed tilrettelægges som temamøder og er også åbne for pædagoger, der ikke har formelt indkaldt. De varer typisk 1-2 timer og handler om et specifikt fagområde eller en særlig udfordring eller opgave i forbindelse med jobsøgningen, fx den gode ansøgning, ledighed uden stress, jobsøgning på skoleområdet eller noget helt fjerde.

Gå selv på opdagelse i burgermenuen øverst til venstre. Hold øje med arrangementskalenderen. Og kontakt gerne a-kassens jobteam, hvis du har en god idé til andre typer tilbud, som du mener, du og andre pædagoger kan have glæde af i jagten på det næste job.