Dine dagpenge bliver forlænget med endnu to måneder


Der er samtidig åbnet op for, at samtaler og aktivering kan foregå ved personligt fremmøde i hele landet.


Opdateret d. 16. juni 2020

Den 27. maj 2020 genåbnede beskæftigelsesindsatsen og dagpengemodtagere skulle igen søge job, deltage i samtaler og aktivering. Der var tale om en delvis genåbning: I Østdanmark måtte samtaler og aktivering kun forgå digitalt eller pr. telefon.

Smittetrykket er nu også faldet på Sjælland. Fra 15. juni 2020 er der derfor åbnet op for, at beskæftigelsesindsatsen også i Østdanmark kan foregå ved fysisk fremmøde.
Fra 15. juni 2020, er der derfor ikke forskel på beskæftigelsesindsatsen, uanset hvor i landet man bor.

I en overgangsperiode frem til 1. oktober 2020, kan både jobcentre og A-kasser vælge, om samtaler skal ske enten ved fysisk fremmøde, digitalt eller pr. telefon.

Du vil modtage en skriftlig invitation til de samtaler du skal deltage i. Hold derfor øje med post sendt til din e-Boks eller din postkasse i den digitale a-kasse på bupl.dk. Først fra 15. august 2020, bliver der åbnet op for, at ledige selv kan booke samtaler.

Ny hjælpepakke forlænger dagpengene frem til 1. september 2020

Under COVID-19 har store dele af arbejdsmarkedet og erhvervslivet være gået i stå. Derfor besluttede folketinget, at dagpenge udbetalt i månederne marts til juni ikke skulle forbruge af den 2-årige dagpengeret. Denne periode er nu blevet forlænget med endnu 2 måneder. Derfor vil dagpenge udbetalt i juli og august måned heller ikke forbruge af dagpengeretten. Det betyder, at jobsøgende reelt kan få forlænget dagpengeretten med op til 6 måneder.
Læs mere om de særlige COVID-19 dagpengeregler i vores Q&A