Guide til e-Boks


Alle officielle breve fra BUPL-A kommer i din e-Boks. Det er vigtigt, at du ser ALLE breve fra BUPL-A, når de kommer. Hvis du overser et brev, kan det få konsekvenser for dine dagpenge / efterløn fra a-kassen.


Opdateret d. 16. februar 2018

 1. Gå til hjemmesiden hos e-Boks på www.e-boks.dk
 2. Tryk på den røde knap til venstre ”Log på privat”
 3. Log ind med NemID ved at skrive a.) Brugernavn b.) Din adgangskode – c.) Det matchende nummer fra dit nøglekort
 4. Klik ”Accepter” for at gå til din e-Boks
 5. I Indbakken kan du se, om du har ulæste breve fra BUPL-A eller andre. Antallet fremgår som et rødt tal i parentes.
 6. Klik evt. på ”Vis min post i mapper” i menuen til venstre – og find dine breve fra a-kassen i mappen BUPL-AHvis du ikke er oprettet som bruger af e-Boks endnu, kan du finde hjælp nedenfor.


Du behøver ikke åbne din e-Boks hver eneste dag for ikke at gå glip af vigtig post fra a-kassen. I stedet kan du bede e-Boks om at sende en e-mail til dig - til en mailboks du ser hver dag. Så kan du nøjes med at åbne din e-Boks, når der er ny post.

 1. Første gang du åbner din e-Boks, bliver du bedt om at opgive en e-mailadresse. Det er dén e-mailadresse, som e-Boks sender besked om ny post til.
 2. Du kan ændre din e-mailadresse inde i e-Boks: Gå til “Menu” i toppen af startsiden på e-Boks – vælg “Profil” – tryk på den røde knap i bunden af siden “Rediger profil” – ret dine profiloplysninger og tryk “OK” til sidst for at gemme.
 3. Du kan tjekke, om din e-Boks er sat op til at sende dig en mail, når der er ny post i e-Boks: Gå til “Menu” i toppen af startsiden på e-Boks – vælg “Besked om ny post” – klik på den røde linje “Fravælg besked om specifik post”- søg efter BUPL-A vha. søgefeltet eller vha. “vis alle afsendere alfabetisk” – ….så kommer du til en side der viser din “Adviseringsopsætning”. Her skal der være flueben i de brevtyper, du vil have en advisering (e-mail) om. Husk at trykke “OK” for at gemme ændringer.


Det er nemt og hurtigt at læse breve i e-Boks fra mobile enheder. Fx. iPhone og iPad. Og du kan gøre det UDEN NemId. Men før du kan få adgang første gang, skal du gå på e-Boks fra en pc.

Her skal du lave din egen adgangskode, og du skal have en aktiveringskode, som du skal bruge til at knytte din mobile enhed til din e-Boks. Herefter kan du læse breve i din e-Boks på den mobile enhed uden at logge på med NemID.

Se vejledningsvideo her.

….eller følg vejledningen nedenfor:

 1. Hent e-Boks-appen til din mobile enhed
 2. Gå til en pc og log på e-Boks vha. NemID.
 3. Tryk på ”Indstillinger” i øverste højre hjørne – så lander du på ”Min profil”
 4. Tryk på ”Mobiladgang” i menuen til venstre
 5. Tryk på ”Aktiver mobiladgang”
 6. Læs om vilkår – og accepter ved at sætte flueben og trykke ”OK”
 7. Skriv den adgangskode, som du vil bruge til at åbne e-Boks på din mobile enhed. Du bestemmer selv, hvad koden skal være. Den skal bare være på mindst seks tegn. Koden skal skrives to gange.
 8. Bekræft ved at trykke ”OK”.
 9. På næste side får du en aktiveringskode, som du kun skal bruge første gang, du bruger e-Boks-appen på din mobile enhed. Koden består af både store og små bogstaver og tal.
 10. Åben e-Boks-appen på din mobile enhed
 11. Skriv a.) dit cpr-nummer b.) den adgangskode du lige har lavet c.) aktiveringskoden
 12. Så får du adgang til din e-Boks på din mobile enhed

Fremover kan du åbne din e-Boks på den mobile enhed ved at logge på med cpr-nummer og din selvvalgte adgangskode. Hvis du kommer til at glemme din adgangskode, kan du lave en ny ved at gå på din e-Boks på en pc med NemID. Se punkt 3.)

 


Siden 1. november 2014 har den offentlige sektor og BUPL-A sendt breve til din e-Boks – uanset om du er oprettet som bruger eller ej. Brevene forsvinder altså ikke, hvis du ikke er oprettet. Men for at få adgang til brevene i din e-Boks, skal du være oprettet som bruger.

 1. Gå til hjemmesiden hos e-Boks på www.e-boks.dk
 2. Tryk på den mørkeblå knap til højre ”Ny bruger”
 3. På næste billede skal du vælge ”Opret privat”
 4. Log ind med NemID ved at a.) Skrive Brugernavn b.) Din adgangskode – c.) det matchende nummer fra dit nøglekort
 5. Klik ”Accepter” for at gå til din e-Boks
 6. Indtast navn, e-mailadresse og mobilnummer. Både e-mailadresse og mobilnummeret er vigtige, fordi det er her, du modtager beskeder, når der er ny post i din e-Boks.
 7. Så er du oprettet.
 8. På næste billede kan du vælge, hvilke virksomheder du vil tilmelde til e-Boks.

 


På e-Boks’ hjemmeside er der svar på de mest stillede spørgsmål om e-Boks. Klik her.

Du kan også ringe til e-Boks’ telefonsupport på 3817 1169Der er åbent kl 9-20 på hverdage, kl 11-17 i weekenden og kl 10-15 på helligdage.

Du får adgang til din e-Boks ved at logge ind med NemId. Hvis du ikke har et NemID endnu, kan du bestille det på NemID’s hjemmeside. Så kommer kommer der et nøglekort med posten efter 5-9 dage. Bestil NemID her.

På NemID’s hjemmeside kan du få hjælp til at aktivere og til at bruge dit NemId. Klik her.

Hvis du har fået din NemID fra din bank – og hvis den ikke virker til andre sider, der bruger NemID – så skal du sandsynligvis opgradere din NemID med et sikkerhedscertifikat. Klik her.

Du kan også ringe til NemID’s telefonsupport  7224 7050. Der er åbent kl 8.30-20 på hverdage og til kl 10-16 i weekenden. Læs mere her.


Hvis du har særlige problemer med it eller eller adgang til internettet, kan du bede om at blive fritaget fra BUPL-A’s digitale kommunikation og få dine breve fra BUPL-A som papirbreve. Læs mere om reglerne og om hvordan du skal gøre her.