Engangstilskud på 1000 kroner til modtagere af forsøgerydelser


Har du fået udbetalt dagpenge, efterløn eller feriedagpenge for april måned i år? Så får du udbetalt et engangstilskud fra ATP på 1000 kroner i løbet af oktober måned.


Opdateret d. 02. oktober 2020

Beløbet er skattefrit, det bliver udbetalt automatisk til din Nemkonto – og beløbet skal ikke modregnes i dine ydelser fra A-kassen. Derfor skal du ikke oplyse om beløbet på dit dagpenge- eller efterlønskort – eller på din forskudsopgørelse til SKAT.

Beløbet bliver udbetalt som led i regeringens genopretningspakke for dansk økonomi under Covid-19. De, der får beløbet, er personer, der helt eller delvis har modtaget en af 29 forskellige typer af forsørgerydelser for april måned 2020. Bl.a. de ydelser, som bliver udbetalt af A-kasserne. Men også til de, der fx har modtaget sygedagpenge, barselsdagpenge eller SU.

Er du i målgruppen for at få engangstilskuddet, skal du altså ikke selv gøre noget. Beløbet bliver udbetalt helt automatisk og i tilfældig rækkefølge i løbet af oktober måned 2020.

Har du i november måned ikke modtaget beløbet, skal du kontakte ATP og søge om at få det udbetalt. merDet skal du gøre via borger.dk ved at udfylde et særligt skema. Skemaet bliver tilgængeligt fra 1. november 2020 på adressen www.borger.dk/engangstilskud. Her kan du også læse e om engangstilskuddet.