BUPL-A Podcast


BUPL-A Podcast er vejledning og inspiration til pædagogernes jobsøgning – i lydpakker til din mobiltelefon. Vi fortæller historier, der kan give indsigt i forhold, der betyder noget for rejsen fra ledighed til dit næste job.


Opdateret d. 18. oktober 2019

Find BUPL-A Podcast i din foretrukne podcast app. Husk at abonnere – så får du automatisk nye episoder ind på mobilen.

Klik for at høre BUPL-A podcast hos Spotify 
Hør BUPL-A podcast hos Google
Hør BUPL-A poscast hos Apple
Åben BUPL-A podcast med QR-kode


Se og hør alle BUPL-A podcasts nedenfor

Rapport: Nyuddannede er ikke altid klar til hele jobbet. Men det er ikke noget problem, mener to institutionsledere

Nyuddannede pædagoger er ofte rigtig gode til at det, der har med børnene at gøre. Til gengæld er de ofte udfordret af mange af de ikke-børnenære opgaver, fx forældresamarbejde og kollegial sparring, fortæller en ny analyse fra Tænketanken DEA.

BUPL-A Podcast har talt med to pædagogiske ledere, som genkender billedet, men ikke mener det er noget stort problem. Og de afviser, at det skulle være forklaringen på, at nogle nyuddannede har sværere ved at komme i job end mere erfarne pædagoger.

Listen to “04 – institutionslederes bud på nyuddannede pædagogers styrker og udfordringer” on Spreaker.

 

Hvordan kommer du som nyuddannet ind på arbejdsmarkedet? Hør tips og tricks fra to ledere

Hør to institutionsledere fortælle om, hvad de kigger efter, når de læser ansøgninger fra nyuddannede pædagoger. Hvad skal man skrive, og hvad skal man ikke skrive? Hvordan kommer du i den bunke, der skal til samtale, og hvordan takler du den gode ansættelsessamtale.

Marianne Callaby fra Børnehuset Højgården i Hellerup og Morten Hedelund fra Troldehøjen Børnehave i Herfølge, fortæller til BUPL-A Podcast, at de begge er glade for at ansætte nyuddannede.

Listen to “03 – Hvordan tager man som ny pædagog skridtet ind på arbejdsmarkedet?” on Spreaker.

 

Jeanette var ved at miste modet efter lang tid uden job. Men så fik hun hjælp af sin a-kasse, BUPL-A.

Lang tids arbejdsløshed kan tage håbet og humøret fra selv stærke mennesker. I denne BUPL-A Podcast møder vi Jeanette, der som alenemor mistede sit pædagogjob og følte, at tæppet blev trukket væk under hende.

Efter mere end 100 afviste ansøgninger kom hun i et personligt coachingforløb hos Anette i sin a-kasse, BUPL-A. Det blev begyndelsen på Jeanettes vej mod et nyt pædagogjob.

Listen to “02 – Jeanette var ved at miste modet efter lang tid uden job. Men så fik hun hjælp af sin a-kasse, BUPL-A.” on Spreaker.

 

Reuhan blev hjulpet tilbage i job af sin a-kasse efter en dårlig oplevelse som nyuddannet pædagog

BUPL-A Podcast møder Reuhan, der som nyuddannet havde en rigtig dårlig oplevelse i et vikariat – en oplevelse, hun ikke turde sige fra over for, og som nedbrød hendes selvtillid og hendes lyst til pædagogfaget.

Hun søgte helt væk fra branchen, men Anette fra BUPL-A fik skubbet Reuhan tilbage i faget og hjalp hende med at genfinde glæden ved at være pædagog.

Listen to “01 – Reuhan blev hjulpet tilbage i job af sin a-kasse efter en dårlig oplevelse som nyuddannet pædagog” on Spreaker.