Jeg får dagpenge

Du får dagpenge for de dage, du er ledig og står til rådighed for arbejdsmarkedet. Har du haft arbejde, været syg, holdt ferie eller været på barsel, bliver det modregnet

Dagpengene udbetales en måned ad gangen - senest den sidste bankdag i måneden - på baggrund af de oplysninger, du har sendt til a-kassen via dagpengekortet i BUPL's Digitale A-kasse. Det er her du fortæller os, om du har været ledig og stået til rådighed for arbejdsmarkedet i den aktuelle dagpengeperiode. Eller der er noget, der skal modregnes.

Hvis du ikke har haft nogen former for arbejde i perioden, og du har stået fuldt og helt til rådighed for arbejdsmarkedet, får du det fulde dagpengebeløb, du er berettiget til. Beløbets størrelse afhænger af, om du er dimittend eller af din individuelt beregnede sats. Og det afhænger af, om du er heltids- eller deltidsforsikret.

Hvis du derimod har haft arbejde, været syg, holdt ferie eller af andre grunde ikke har stået til rådighed for arbejdsmarkedet i en eller flere dage i dagpengeperioden, skal du oplyse det i dagpengekortet. Så bliver det modregnet tilsvarende i dine dagpenge.

Dagpengekortet skal udfyldes den 24 i måneden (i december dog den 21.). Hvis du er nyledig, bliver dagpengekortet frigivet i BUPL's Digitale A-kasse, når vi har behandlet din ledighedserklæring, som du også kan udfylde i BUPL's Digitale A-kasse.

Læs mere om dagpenge, arbejde, selvstændig virksomhed, sygdom, barsel, ydelsessatser og ydelsesperioder mm. via menuen til venstre. 

| Senest opdateret 29-06-2017 |

Har du brug for en mentor?

Er du ledig pædagog, og har du brug for inspiration og sparring på din jobsøgning fra en erfaren pædagog?

Så er a-kassen nye mentorordning måske noget for dig.