Julehilsen til de fynske medlemmer

Formand Rikke Hunsdahl siger tak for opbakningen og støtten fra jer alle i 2023 og ser frem mod et 2024 med mange spændende udfordringer, vi sammen skal lykkes med.
jul2023

Kære alle fynske medlemmer i BUPL - pædagoger og ledere. Her er årets julehilsen fra BUPL Fyn; fra mig og fra alle på kontoret i Bornholmsgade. 

TAK for i år. Særlig TUSIND tak for jeres massive synlighed, opbakning og demonstrationer med støtte, der her været før og under hele trepartsforhandlingen. Vi har set og mærket den store støtte på sociale medier, i tale, i kollegagrupper, i TR-grupperne og ved politiske møder og forhandlinger. Billederne af ”Vi er mere værd” har været med i hvert et opslag og hvert et møde. 

Det lange seje træk gennem flere år, hvor I har bidraget til at gøre lønefterslæbet synligt og sætte en politisk dagsorden, har været med til at skabe en opmærksomhed på lønefterslæbet, som nu har resulteret i en historisk aftale og flotte resultater, alle vil mærke i dagligdagen. Det viser endnu en gang, at fællesskabet og jeres store og små bidrag gør en forskel og giver BUPL det stærkeste mandat, og den tydeligste stemme i forhandlinger - uanset hvad der forhandles. 

Fællesskabet kan skabe resultater i det nære og på den helt store politiske bane. Det fik vi også denne gang, og nu starter forhandlingerne om OK24, som bliver enormt vigtige – vi skal have udmøntet de aftaler, der blev indgået i treparten, så blandt andre også ledermedlemmer får det løft, de er blevet stillet i udsigt i aftalen. 

De lokale tillidsvalgte gør en kæmpe indsats på arbejdspladserne for at styrke fællesskabet og påvirke til bedre vilkår og mere arbejdsglæde. Tak til jer for små og store forhandlinger året rundt, som styrker pædagogers og lederes positioner - og løftes der et sted, inspirerer det og smitter af andre steder. 

Mange opgaver i det nye år
2024 bliver et år med mange spændende opgaver. Implementeringen af lønløft samtidig med OK24, ny skolestruktur, ny pædagoguddannelse, og stigende efterspørgsel efter pædagoger, der bliver færre af, er udfordringer, som tegner året 2024. 

Der forhandles vilkår for forberedelse og “op i tid” ude i kommunerne. Vi kan se, at der er gode resultater på arbejdsmiljøområdet ved tid til faglighed, forberedelse, som gør at flere vil gå lidt op i tid. Det er en nødvendighed for at være pædagoger nok i fremtiden og en forudsætning for trivsel. Op i tid skal ikke betyde mere af det samme hårde fysiske og psykiske arbejde uden pauser og forberedelsestid. Der er lige nu resultater fra flere “prøvehandlinger” i de fynske kommuner, som er virkelig spændende. Det skal vi have udbredt.

2024 byder også på arbejdet for optag på pædagoguddannelsen og gode praktikker, så flere igen vil være pædagoger.

Ledernes psykiske arbejdsmiljø er presset – gennem mange år. Også her skal vi sammen sætte fokus på de forhold, som kan understøtte, at pædagoger vælger at gå ledervejen, og vi skal, sammen med lederforeningen, arbejde for synlighed og forbedring af de forhold, man er leder under. Det handler ikke bare om løn. Hvis kommunerne vil beholde pædagogfaglige ledere, skal der gives bedre vilkår til lederne og deres tillidsvalgte. 

Der er uden tvivl nok at tage fat på, når vi går ind i 2024. Jeg glæder mig til i fællesskab med jer at lykkes og sammen gøre en forskel. 

Fred i verden er et stort ønske for det nye år. Helt aktuelt, og særligt i år. Alt for mange mennesker, herunder børn og unge lider. 

Til jer, der skal på juleferie med familien, sender jeg de BEDSTE julehilsner. 

Rigtig glædelig jul og godt nytår til jer alle.

Formand i BUPL Fyn, Rikke Hunsdahl

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.