Nyheder fra BUPL

Faglig opgradering: Skole erstatter 24 medhjælpere med 21 pædagoger

18-04-17

Kobberbakkeskolen i Næstved satser nu massivt på uddannet personale og erstatter 24 medhjælpere med 21 pædagoger. Det skal sikre, at elever med særlige behov udvikler sig personligt og socialt.

Daginstitutionen Oasen: Her har vi plads til psykisk sårbare

18-04-17

Flere pædagiske arbejdspladser kan blive bedre til at rumme psykisk sårbare medarbejdere, mener blandt andre pædagog Mette Galberg Jørgensen, der fortæller, hvordan de gør i daginstitutionen Oasen.

Specialskole fører sine elever til afgangsprøve

07-04-17

Specialskoler har ikke tradition for at lade elever gå til afgangsprøve, men for 10 år siden lod Harløse Skole to elever med autisme komme op i engelsk. I dag er det i høj grad pædagoger, som forbereder eleverne på mødet med det grønne bord

BUPL advarer mod Løhdes reform: Skaber mere bureaukrati

04-04-17

Innovationsminister Sophie Løhde (V) har præsenteret en reform af den offentlige sektor, der blandt andet skal give offentligt ansatte mere tid til kerneopgaverne. Reformen risikerer dog at skabe mere bureaukrati, advarer BUPL-formand Elisa Bergmann.

Blokaden er opløst: Glædelig afslutning på campuskonflikt

03-04-17

De pædagogstuderende og ledelsen på UCC Campus Carlsberg er blevet enige om en aftale, og dermed er de studerendes blokade af ledelsesgangen blevet opløst. De studerende kalder aftalen for en sejr og glæder sig over resultatet.

Ordførere fra S og R: Vi skal prioritere barnets første år

31-03-17

Børneordførerne for S og R kalder til politisk handling på baggrund af BUPL’s alenetidsundersøgelse. V og DF mener, at institutionsledelser og kommunalbestyrelser må tage ansvar.

Minister erkender: Indsats for bedre arbejdsmiljø har slået fejl

30-03-17

Beskæftigelsesministeriet nedsætter nyt ekspertudvalg i erkendelse af, at det går den forkerte vej med danskernes arbejdsmiljø. Især pædagoger lider under dårligt arbejdsmiljø, så BUPL kræver handling nu og her.

Ny forskning: Flersprogede børn skal bruge alle deres sprog

28-03-17

Daginstitutioner kan med fordel lukke flere sprog end dansk ind i pædagogikken for at styrke flersprogede børns sprogudvikling, viser forskning. I Aarhus har pædagogerne gode erfaringer.

Guide: Sådan kan I arbejde pædagogisk med skriftsprog

28-03-17

Daginstitutioner kan med fordel lukke flere sprog end dansk ind i pædagogikken for at styrke flersprogede børns sprogudvikling, viser forskning. I Aarhus har pædagogerne gode erfaringer.

Mindfulness: Skab ro med nyt børnebogskoncept

28-03-17

Musicarma er et nyt børnebogskoncept, som blander musik, remser, mindfulness og forslag til aktiviteter. Det beroliger både børn og pædagoger.