Nyheder fra BUPL

Ny pensionsaftale sylter arbejdsmiljøet

21-06-17

Flere seniorer skal blive længere på arbejdsmarkedet, hvis det står til VLAK-regeringen og DF, der netop har vedtaget en ny pensionsaftale. Men arbejdsmiljøet er glemt, advarer BUPL’s Mette Aagaard Larsen.

BUPL-formand efter Aarhus-overgreb: Vores pædagogik skal afspejle tillid

19-06-17

I sidste uge blev en fireårig pige kidnappet og udsat for seksuelle overgreb. Det har sat gang i diskussionen om, hvordan man passer bedst på børnene, mens de er i pædagogernes varetægt. Men pædagogikken skal stadig afspejle tillid, mener BUPL-formand Elisa Bergmann.

KL vil have flere penge fra Christiansborg: Vi er ekstremt pressede ude i kommunerne

16-06-17

Nej til mere læring og ja til flere penge til børneområdet, var der ret stor enighed om på debat på folkemødet. Altså det sidste faldt ikke i helt så god jord hos børne- og socialminister Mai Mercado (K), der afviste minimumsnormeringer.

Lyt til forskeren: Pas på den farlige stresstrappe

16-06-17

Stress er en farlig trappe, man bevæger sig nedad. For hvert trin bliver symptomerne værre, og det bliver sværere at komme ovenpå igen. Hør mere i Børn&Unges interview med stressforsker Malene Friis Andersen.

Flere mænd i dagtilbud: Rigtige mænd arbejder, hvor gevinsten er størst

16-06-17

Der er brug for flere mænd i dagtilbud. Men den diskussion er svær at tage uden at havne i den kønsstereotype gryde. Men måske kan man overbevise mænd om, at de skal arbejde, hvor gevinsten er størst?

Fritiden er ikke bare for sjov: Den er livsvigtig

15-06-17

De lange dage i skolen efter skolereformen presser fritidstilbuddene, der har trætte børn og mindre tid til aktiviteter. Der er grund til bekymring, var der enighed om i debat på folkemødet.

Pædagog: Koncepter både hjælper og låser

15-06-17

Pædagog Karen-Kirstine Jepsen har arbejdet med flere koncepter i to børnehaver i Varde Kommune. Hun har oplevet koncepter som bureaukratiske og ufleksible, men også at systematikken kan være en hjælp til at komme hele vejen rundt om det enkelte barn.

Pædagog nomineret til undervisningspris

15-06-17

Keld Hansen var sammen med lærerne i Team 3.C på Ny Hollænderskolen på Frederiksberg nomineret til Politikens Undervisningspris for deres fælles engagement, struktur og tilpas afpasset kærlighed.

Pædagogskabt Stribe fylder et år: SFO Sofie kæmper for fritidspædagogikken

15-06-17

Striben SFO Sofie om skolepædagogers hverdag efter skolereformen fylder nu et år. Frustrationerne er evig kilde til nye tegninger, men skolepædagogen bag tegningerne er trods alt blevet gladere.

Pædagogerne ønsker sig bedre arbejdsmiljø og tid til evaluering

15-06-17

Et godt arbejdsmiljø og ordentlig tid til evaluering og planlægning er emner, som pædagoger prioriterer højt ved de kommende overenskomstforhandlinger, viser undersøgelse. Men lønnen burde vægte endnu højere, mener både BUPL-formand og arbejdsmarkedsforsker.