Nyheder fra BUPL

Det skemalagte børneliv: Legeaftaler planlægges som aldrig før

17-01-17

Hvor forældre før greb situationen spontant, hvis to børn havde gang i god leg, planlægger de nu legeaftalerne i god tid på forhånd. De mange skemalagte legeaftaler skaber udfordringer i institutionerne.

Pædagoger måtte blande sig i børnenes legeaftaler

17-01-17

Pædagoger ser det ikke som deres opgave at blande sig i børnenes legeaftaler i fritiden, men pædagogerne fra Vognmandsparkens Børnehave blev nødt til at tage affære, da legeaftalerne stressede både børn og voksne.

Pædagogisk indretning: Sådan fik pædagogerne ro i institutionen

17-01-17

En institution i Haderslev har gjort op med lange, kedelige gange. De har overladt indretningen til en pædagogisk indretningskonsulent. Nu understøtter indretningen pædagogikken.

KL-udspil er uambitiøst og bureaukratisk

17-01-17

Kommunernes udspil til højere kvalitet i dagtilbud indebærer blandt andet, at de obligatoriske sprogscreeninger af alle 3-årige vender tilbage. BUPL-formand frygter, at KL’s dagtilbudsudspil vil betyde meget bureaukrati i stedet for højere faglighed.

Kristine har været med til at lave ny læreplan: Vi skal ikke kun gøre børnene klar til skolen

17-01-17

Barndommen har en værdi i sig selv. Det vil en revision af de pædagogiske læreplaner slå fast. Eksperter og praktikere som Kristine Schroll har gjort deres del. Nu skal politikerne i gang.

Ny undervisningsminister til skolepædagoger: I skal ikke bare sættes ind efter behov

17-01-17

Pædagogernes rolle i skolen skal defineres klarere, mener den nye undervisningsminister, Merete Riisager (LA). Hun er bekymret for SFO- og klubområdet, men tror ikke på, at fritidspædagogikken kan komme ind i skolen.

Forfatter: Vi skal vænne børn til, at det er okay at begå fejl

17-01-17

Børn skal høre, at det er helt normalt at lave fejl. Derfor har lærer og forfatter Rikke Mølbak skrevet ’Ingen er perfekt’ til børn, der er kæmper med perfektionismen.

Søren Toft Jepsen stiller op til lederformandsposten

15-01-17

Indskolingsleder Søren Toft Jepsen fra Åløkkeskolen i Odense er nyvalgt formand for den lokale lederforening i BUPL Fyn. Nu går han efter formandsposten for BUPL’s Lederforening for også på landsplan at kæmpe for anerkendelse af de pædagogfaglige ledere.

Stress skader pædagogers søvn: Få gode soveråd her

14-01-17

Flere undersøgelser siger samstemmende, at pædagoger har svært ved at sove. Ofte hænger søvnproblemerne sammen med arbejdsrelateret stress, men begge dele kan behandles, siger stress og søvncoach Bjarne Toftegård.

Søvncoach guider dig til sunde søvnvaner

14-01-17

Ifølge søvn- og stresscoach Bjarne Toftegård kan mange søvnproblemer afhjælpes ved at følge simple leveregler om blandt andet faste sengetider og sunde vaner. Også kroppens naturlige døgnrytme og reaktioner på lys og mørke kan hjælpe dig til en god nattesøvn. Få coachens gode råd