Fyraftensmøde: Piger er prinsesser og drenge er superhelte - eller er de?

Pædagoger, forældre og samfundet generelt spiller en stor rolle i den måde, vi betragter drenge og piger på. Aftenens oplægsholder sætter fokus på tendenserne i den moderne kønsforskning og ikke mindst, hvordan vi som pædagoger kan bidrage til at nedbryde kønsstereotyperne og sikre, at piger og drenge får tilstrækkelig ballast til at kunne klare sig på lige vilkår i livet. 


Tid: Torsdag d. 8. juni kl. 18.00 - 20.30 (sandwich og vand fra kl. 17.30)

Sted:  UCSyd, Degnevej 16, Esbjerg (Auditoriet 1) 

Målgruppe: Medlemmer af BUPL Sydjylland 


Karen Sjørup sætter fokus på tendenserne i kønsdebatten
Karen Sjørup er sociolog, kønsforsker og lektor ved institut for Samfund og Erhverv, Roskilde Universitet. 

På dette fyraftensmøde sætter Karen Sjørup fokus på de to forskellige tendenser i blikket på børn og køn. 

Den ene er et forsøg på at nedbryde kønsstereotyp børneopdragelse med henblik på at skabe mest mulig fri udfoldelse for børn af begge køn, dvs. man ikke opdeler børnene i pige- eller drengegrupper og ikke inddeler i lege i pige- og drengelege i kønsadskilte grupper.

Den anden tilgang er at gøre daginstitutioner til et mindre kvindepræget miljø, hvor der er fokus på omsorg og følelser, og i stedet indføre mere maskuline miljøer, i kraft af at mandlige pædagoger leger mere vilde lege og typisk primært med drengene. 

Kom og hør hvordan Karen Sjørup mener,  at vi kan nedbryde kønsstereotyperne uden at falde i den fælde, at gøre de maskuline idealer til fælles idealer for piger og drenge. Og hvordan vi forholder os til de kønnede kroppe i relation til de samfundsmæssige stereotyper, der gerne vil gøre dem mere forskellige end de er.

Tilmelding 
Vi skal have din tilmelding senest d. 1. juni

Tilmeldingsknap

| Senest opdateret 16-05-2017 |