Se filmen Barndom i Bagsværd eller Glostrup

Kom med, når vi d. 7. juni inviterer til snigpremiere på den prisbelønnede dokumentarfilm ”Barndom” i Bibliografen i Bagsværd og Glostrup Bio. Skulle du være i tvivl, om filmen er noget for dig, så læs Lasse Bjerg Jørgensen anmeldelse nedenfor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tid: Onsdag d. 7. juni 2017, kl. 18.00
Sted: Bibliografen, Bagsværd Hovedgade 116, 2880 Bagsværd eller

Tid: Onsdag d. 7. juni 2017, kl. 19.00
Glostrup Bio, Bryggergårdsvej 2, 2600 Glostrup

Bemærk at filmen vises i 2 biografer, og du vælger enten Bibliografen eller Glostrup Bio under tilmelding.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tag din kollega med i biografen, når norske Margrethe Olin viser, hvad børn får lov til at gøre, når de gør det, de er bedst til: at lege. Filmen er et indspark i debatten om, hvordan vi skaber det gode børneliv i daginstitutionerne. Og med regeringens nye dagtilbudsudspil, er filmen mere aktuel end nogensinde.

Anmeldelse af filmen af Lasse Bjerg Jørgensen, medlem af FU
”Forestil at du er kommet i pædagoghimlen i form af en norsk børnehave klods op ad en smuk skov, hvor solen altid skinner. Børnene leger og har stærke relationer til pædagogerne, som altid sørger for at stille de rette rammer til at understøtte børnenes udvikling til rådighed.

Nogenlunde sådan havde jeg det efter at have set den norske film Barndom. Men filmen handler ikke om pædagogerne. Men tværtimod om netop barndommen, som den udfolder sig for en gruppe 6-årige børn, i en børnehave i Norge, hvor børneperspektivet oser i hver en handling pædagogerne foretager. Og det har netop været instruktørens intention at skildre denne Tour de force i at skabe gode barndomsliv i en institutionel ramme.

Jeg blev så rørt af filmen, at jeg glemte al debat om minimumsnormeringer, konceptudfordringer og stram offentlig styring og bare nød 90 minutter i pædagogisk paradis.

Filmen er højaktuel i den hjemlige debat om ny pædagogisk læreplan, konceptudviklingen på det pædagogiske område samt debatten om, hvad læring i et dagtilbud bør være. Og gudskelov er filmen også kontroversiel. Børnehaven er en Rudolph Steiner børnehave, den er privat, og den har fået dispensation fra at sende 6-årige i skole efter en ny norsk lov.

Så tag din kollega under armen og gå ind og se denne vidunderlige film. Der er masser af stof til debat. Måske er pædagoghimlen store ord i maj, men det var altså tæt på. Og jeg græd til sidst, og lad det være en cliffhanger.”

Hvem kan deltage
Arrangementet er åbent for alle medlemmer af BUPL Storkøbenhavn og studerende, dr er medlem af PLS.

Tilmeldingsfrist  
Det gælder for begge filmforevisninger, at der er frist for tilmelding d. 5. juni.

Pris
Det er gratis at deltage.

Tilmelding er efter først-til-mølle princippet. Der vil blive oprettet en venteliste, hvis arrangementerne fyldes op, og du vil modtage en besked tirsdag d. 6. juni, hvis du får en plads.

Billetter
Der er ingen faste pladser. Du må gerne medbringe din kvittering for tilmelding, men alle vil blive krydset af ved ankomst til selve biografsalen.

Tilmelding til forestillingen i Bibliografen i Bagsværd, kl. 18.00 (116 pladser)

Tilmeldingsknap

Tilmelding til forestillingen i Glostrup Bio, kl. 19.00 (150 pladser)

Tilmeldingsknap

| Senest opdateret 11-05-2017 |