Konference: Ungdomslivets udfordringer

Unges indre verden kan være kaotisk, men samtidig er de dygtige og har mange relationer. Kom og få et indblik i dette paradoks og bliv introduceret samt få redskaber til unges motivation for uddannelse, hvad der er på spil, og hvad pædagoger kan gøre i praksis


Tid: 12. juni 2017, kl. 8:30 - 16:00 

Sted: Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C

Målgruppe: Pædagoger og ledere i BUPL Østjylland og BUPL Århus


Ungdomslivets udfordringer 
Børn og unges skal står over for nye og anderledes udfordringer. De er dygtige og har mange relationer, men deres verden kan samtidig være kaotisk, hvor de føler sig pressede, forkerte, ensomme eller kede af det.
På konferencen "Ungdomslivets udfordringer" stiller vi skarpt på de mange nye og anderledes udfordringer, samt hvordan vi som pædagoger skal forholde os og arbejde med udfordringerne  i praksis.

Gert Jessen: Unge i ensomheds- og selvskadekulturen
På den ene side føler mange børn og unge sig pressede, forkerte, ensomme og kede af det. Deres indre verden er kaotisk. På den anden side er de ofte dygtige i skolen og har mange relationer, især på de sociale medier.

En alt for stor del af børn og unge føler sig konstant anderledes og har daglige psykiske problemer og symptomer, selvom de ser ud til at have gode og ganske normale liv. Har de takt modstandskraften, er de selvoptagede, forkælede, sårbare eller måske blot mere syge end tidligere?

Hvad er på spil, hvordan kan vi forstå det, og hvad kan pædagoger gøre?

Oplægget giver en introduktion til paradokserne og de sammenhængende mistrivselsformer, ensomhed og selvskadende adfærd. 

Noemi Katznelson: Unges motivation og ungdomskultur
Oplægget stiller skarpt på unges motivation for uddannelse set i lyset af generelle tendenser omkring unge og ungdomslivet i dag. Det vil desuden præsentere et konkret refleksionsredskab til at arbejdet med motivation i praksis. 

Læs artiklen "Benhårdt at være på sidelinjen" i Børn&Unge

Nicolai Moltke Leth: Livsduelighed på skoleskemaet
Ønsker vi en bedre skole, må vi sætte fokus på at skabe en bedre balance mellem unges faglighed og deres personlige og sociale færdigheder. Fagligheden skal nytænkes og leveres på nye måder.

Med et ønske om at få 95 procent af en ungdomsårgang igennem en ungdomsuddannelse må vi i højere grad tilpasse uddannelserne til den enkelte. Men faglighed er ikke nok. Vi må have fokus på fremtidens krav og det, de unge skal kunne, når de træder ud af skolen og ind i en omskiftelig verden med langt hårdere konkurrence.

Ved at lade personligt lederskab og sociale kompetencer gå hånd i hånd med fagligheden, kan vi forny vores skoler. Det har True North - et pædagogisk DNA - et spændende bud på.


Program

8:30: Morgenmad 

9:00: "Unge i ensomheds- og selvskadekulturen", oplæg og dialog ved Gert Jessen 

10:00: Pause 

10:15: "Unge i ensomheds- og selvskadekulturen" fortsat

11.15:  Pause 

11.25: "De unges motivationskrise", oplæg og dialog ved Noemi Katznelson

12:10: Frokost 

13:00: "De unges motivationskrise" fortsat 

14:15: Kaffepause 

14:30: "Livsduelighed på skoleskemaet" oplæg og dialog ved Nicolai Moltke Leth  Pris og tilmelding
Se din pris og tilmeld dig arrangementet. Der er plads til 80 deltagere, og tilmelding foregår efter "Først-til-mølle"-princippet.

Pris for medlemmer af BUPL  395 kr.
Pris for BUPL medlemmer, der enten er arbejdsløse, pensionister eller PLS'er  Gratis
Pris for øvrige faggrupper, der er medlem af en fagforening under FTF / LO  1.000 kr.

Der er senest tilmelding den 6.juni, og tilmeldingen er bindende.   

Tilmeldingsknap


Oplægsholderne

Noemi Katznelson

Noemi Katznelson er center- og forskningsleder samt professor MSO ved CEFU - center for ungdomsforskning.

Hun er cand.mag. i pædagogik og historie med en ph.d. i uddannelsesforskning fra RUC.

Leder af  forskningsprojektet "Unge på kanten af samfundet" 


Hun modtog i 2013, Mads Rasmussens mindepris for hendes store indsats ved, igennem forskning, at skabe fokus på og forståelse for erhvervsuddannelsernes værdi for samfundet.


Gert Jessen

Gert Jessen er cand. phil., diplomleder, faglig konsulent og medudvikler af en række materialer, bøger og artikler om emner som mobning, ensomhed, ludomani, selvskadende- og selvmordsadfærd.

Han har mere end 25 års erfaring fra forskning i og forebyggelse af svær mistrivsel.

Se mere på:

eller på www.gjconsult.dk  for andre eksempler på publikationer, bøger, artikler, projekter medlemsskaber, bestyrelser mm. 

Nicolai Moltke Leth

Nicolai Molkte Leth er cand. scient. soc., master i positiv psykologi samt direktør for True North og bestyrelsesformand på True North Efterskole.

Parkering
Der er mulighed for at parkere ved Centralværkstedet ved DGI-huset, men vær opmærksom på, at det koster penge. 

Det er også muligt at parkere i Bruuns Galleri, der ligger lige ved siden af Centralværkstedet, men vær opmærksom på, at det også koster penge.

Du kan evt. finde andre p-pladser her: 

Scandinavian Center Aarhus, Margrethepladsen 
Turbinehallerne, Kalkværksvej 12 
Sallings p-hus, Østergade 
Havnen i Aarhus
NavitasVil du vide mere? 
Har du spørgsmål til selve arrangementet, er du velkommen til at kontakte faglig konsulent i BUPL Østjylland Bente Christensen (bch@bupl.dk; 35 46 56 12)

Har du spørgsmål til tilmeldingen, så kan du kontakte kommunikationsmedarbejder Rita H. Svennum (rsm@bupl.dk; 35 46 56 20).

| Senest opdateret 23-03-2017 |