Konference i Aarhus og Østjylland: Den fremtidsparate daginstitution & skole samt nyere udviklingspsykologisk viden

Kunstig intelligens vil stille nye krav til daginstitutionerne og skolerne i fremtiden. Kom og hør om hvilke menneskelige kvaliteter, der fordrer fremtiden, samt hvad der karakteriserer den fremtidsparate daginstitution.


Tid: 12. september 2017, kl. 9:00 - 15:45

Sted: Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C

Målgruppe:  Pædagoger og ledere i BUPL Århus og BUPL Østjylland


Fremtidsparate daginstitutioner og skoler
Konference, om hvad der karakteriserer daginstitutionerne og skolerne i fremtiden, samt hvilke kvaliteter pædagoger skal mestre, når kunstig intelligent bliver en større del af samfundet. Dion Sommer, professor i barndomspsykologi & udviklingsvidenskab, og Dorte Damm, cand.psych., giver et svar på dette samt en vision for den fremtidsparate daginstitution og skole. 

Dion Sommer: "Den fremtidsparate daginstitution & skole"
Om 20 år vil kunstig intelligens have overtaget adskillige menneskejobs. Den turboladede globalisering stiller allerede helt nye krav til daginstitutionerne og skolerne i fremtiden, og PISA-tests, målstyret læring med regneark og tests er ikke vejen.

Men hvad er alternativet, hvilke menneskelige kvaliteter fordres af næste generation og hvad karakteriserer den fremtidsparate daginstitution og skole?
Oplægget vil give svar på dette og lancere en konkret vision for den fremtidsparate daginstitution og skole, der bygger på den nyeste forskning.  

Dorte Damm: "Børns kompetencer; muligheder og umuligheder - set i et udviklingspsykologisk og neuropsykologisk perspektiv"
Med udgangspunkt i en neuropsykologisk forståelse af nutidens krav og forventninger til børns færdigheder og kompetencer vil pædagogiske muligheder blive diskuteret og belyst. 


Program

9:00 - 9:30: Morgenmad

9:30 - 10:45: "Den fremtidsparate daginstitution & skole - hvilken type læring kvalificerer bedst børnene til skolen og videre frem", oplæg og dialog ved Dion Sommer,  professor i barndomspsykologi & udviklingsvidenskab.

14:45 - 11:00: Pause

11:00 - 12:00:  "Den fremtidsparate daginstitution & skole - hvilken type læring kvalificerer bedst børnene til skolen og videre frem", oplæg og dialog ved Dion Sommer,  professor i barndomspsykologi & udviklingsvidenskab.

12:00 - 13:00: Frokost

13:00 - 14:15: "Børns kompetencer; muligheder & umuligheder - set i et udviklingspsykologisk perspektiv", oplæg og dialog ved Dorte Damm, cand,psych.

14:15 - 14:30: Kaffepause

14:30 - 15:45: "Børns kompetencer; muligheder & umuligheder - set i et udviklingspsykologisk perspektiv", oplæg og dialog ved Dorte Damm, cand,psych.

15:45 Konferencen slutter


Pris og tilmelding
Se din pris og tilmeld dig arrangementet. Der er plads til 80 deltagere, og tilmelding foregår efter "Først-til-mølle"-princippet.

Pris for medlemmer af BUPL  395 kr.
Pris for BUPL-medlemmer, der enten er arbejdsløse, pensionister eller medlem af PLS  Gratis
Pris for øvrige faggrupper, der er medlem af en fagforening under FTF / LO  1.000 kr.

Der er senest tilmelding den 5. september, og tilmeldingen er bindende.   

Tilmeldingsknap


Oplægsholderne

Dion Sommer

Dion Sommer er professor i barndomspsykologi og udviklingsvidenskab ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.

Har gennem en årrække holdt adskillige foredrag om børns udvikling og læring i ind- og udland. 

Dorte Damm

Dorte Damm er cand.psych., og specialpsykolog i børneneuropsykologi samt børne- & ungdomspsykiatri.

Har mange års ansættelse i børne- og ungdomspsykiatrien, og er i dag privatpraktiserende.  Parkering
Der er mulighed for at parkere ved Centralværkstedet ved DGI-huset, men vær opmærksom på, at det koster penge.

Det er også muligt at parkere i Bruuns Galleri, der ligger lige ved siden af Centralværkstedet, men vær opmærksom på, at det også koster penge.

Du kan evt. finde andre p-pladser her: 

Scandinavian Center Aarhus, Margrethepladsen 
Turbinehallerne, Kalkværksvej 12 
Sallings p-hus, Østergade 
Havnen i Aarhus
Navitas

Vil du vide mere? 
Har du spørgsmål til selve arrangementet, er du velkommen til at kontakte faglig konsulent i BUPL Østjylland Bente Christensen (bch@bupl.dk - 35 46 56 12)

Har du spørgsmål til tilmeldingen, så kan du kontakte kommunikationsmedarbejder Rita H. Svennum (rsm@bupl.dk - 35 46 56 20).


| Senest opdateret 18-05-2017 |