Etik i digitale fællesskaber

Fyraftensmøde:
Etik i digitale fællesskaber

Tirsdag den 4 april 2017 kl. 18.00-20.30
Sted Bornholmsgade 1, 5000 Odense C

Forplejning sandwich, kaffe the og vand

Målgruppe skole, - klub og specialpædagoger, men alle medlemmer er velkomne

Pædagoger oplever i stigende grad, at børn og unge kommer galt afsted på nettet, at der er udbredt mobning, og at personalet bliver usikre på, hvad de skal stille op

"Hvad enten man kalder det Netetik, Web- og mobiletik, Digital Dannelse eller noget helt fjerde, er det bydende nødvendigt at tage snakken med de unge om ”det at være sammen med hinanden digitalt”. Kommunikation via net og mobil leder ofte til konflikter, der skyldes misforståelser og en manglende evne til at sætte sig i modtagerens sted. Hvornår overtræder man andres grænser - og måske endda loven? 

Med moderne, sociale netværk som Facebook, SnapChat, Youtube, Ask og Instagram har børnene og de unge (på godt og ondt) fundet en kommunikationsvej, der kræver en række kompetencer at navigere i. 

Hvad kan vi gøre for at hjælpe dem med at få disse kompetencer? 

Oplægget ”Etik i digitale fællesskaber” tager udgangspunkt i praksisnære cases og temaer. Vi forholder os til aktuelle temaer om børn og unges identitetsdannelse, bekræftelseskultur og 'deling af nøgenbilleder'. 

Oplægsholder: Jonas Ravn, Cand. mag. Medievidenskab – ansat som projektleder og oplægsholder hos Center for Digital Pædagogik.

http://cfdp.dk/foredrag/

Lille tilmeld knap


| Senest opdateret 23-03-2017 |